pouzdan partner

Hrvatski Telekom i Unline zaključili prodaju E-toursa, turističke agencije iz HT Grupe

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 27.11.2019 15:08
  • Objavljeno 27.11.2019 u 15:08
Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, nastavlja sa strategijom restrukturiranja ne-temeljnih dijelova svojeg poslovanja. U skladu s tim, danas je potpisan ugovor s jednom od vodećih hrvatskih turističkih kompanija, društvom Uniline d.o.o., o prijenosu i prodaji udjela koje HT holding d.o.o., društvo u 100% vlasništvu HT-a, drži u društvu E-tours d.o.o., jednoj od vodećih nacionalnih turističkih agencija za inozemna i korporativna putovanja.

Ova transakcija HT-u omogućuje smanjenje složenosti poslovnog upravljanja nad ne-temeljnim dijelom poslovanja. S druge strane, transakcija će E-toursu omogućiti ostvarenje punog potencijala unutar Uniline grupe, uz bitno povećanje poslovne efikasnosti.

E-tours d.o.o., koji je dio HT Grupe postao 2006. godine, glavninu svojih prihoda ostvaruje prodajom avionskih karata odnosno organizacijom korporativnih putovanja.

'U Unilineu je uvijek naglasak na kvaliteti ponude. Dokazali smo se kao pouzdan partner i najvećim svjetskim turoperatorima i manjim agencijama na nama interesantnim emitivnim tržištima na kojima gradimo interes za Hrvatsku i regiju, a sve više radimo na razvoju vlastite ponude za hrvatsko tržište u raznim segmentima, bilo samostalno ili u suradnji s provjerenim partnerima. Uniline ima čvrste temelje za nastavak rasta, kako organskog rasta tako i za akvizicije nama komplementarnih biznisa', izjavio je Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea.

Uz otvaranje novih tržišta, Uniline planira snažniji ulazak u različite nišne segmente, poput zdravstvenog turizma, ali i u segment podrške organizaciji najrazličitijih velikih evenata, što je obilježio uspješan iskorak u suradnji s vodećom gaming konferencijom Reboot InfoGamer. Dodatno, Uniline je kao nositelj franšize SKIFUN-a za Hrvatsku značajno ojačala ponudu skijaških aranžmana i nastavit će razvijati ponudu u tom specifičnom segmentu turističkih putovanja.

Uniline d.o.o. vodeća je turistička odnosno destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe s poslovnim sjedištem u Puli i poslovnicama diljem Hrvatske, uredima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Kini i Južnoj Koreji te predstavništvima u Japanu, Tajlandu i Južnoj Americi. Kompanija je osnovana 1996. godine i od tada uspješno posluje nudeći cjelokupan turistički proizvod za individualne i grupne goste. Zaključenje transakcije očekuje se 31. prosinca 2019

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!