HUMANITARNA AKCIJA

Hrvatski Telekom božićnom donacijom razveselio šest humanitarnih udruga u Hrvatskoj

21.12.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom kao kompanija čiji ugled ne ovisi isključivo o kvaliteti proizvoda i usluga, već i o odnosima kompanije prema korisnicima, suradnicima, zaposlenicima, okolišu i široj društvenoj zajednici, odlučio je ove godine razveseliti humanitarne udruge u Hrvatskoj i učiniti im Božić ljepšim i radosnijim

S obzirom na trenutnu, nepovoljnu epidemiološku situaciju, odlučeno je da će sredstva za tradicionalno božićno druženje biti usmjerena udrugama koje se ističu svojim humanitarnim djelovanjem i dobrotom. Internom anketom među zaposlenicima HT-a odlučeno je da će iznos od 250.000 kuna biti ravnomjerno podijeljen između pet humanitarnih udruga, a to su: Ljubav na djelu - Udruga roditelja djece oboljelih od malignih i kroničnih bolesti, Udruga Vukovarski leptirići, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju, Šapica - Udruga za zaštitu životinja i okoliša, SOS Dječje selo Hrvatska - skrb o napuštenoj i društveno zanemarenoj djeci i Srce - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Božićne donacije zaokružene su utrkom HumaniTarni run HT24, koja je ove godine zamijenila tradicionalnu utrku HT B2Run, a u sklopu koje su zaposlenici otrčali najmanje 30 minuta između srijede 15. prosinca i četvrtka 16. prosinca na stazi koju su sami odabrali. Pedesetak zaposlenika koji su sudjelovali u utrci skupili su 14.000 kuna za društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj.

Hrvatski Telekom od samih početaka svoga poslovanja djeluje kao društveno odgovorna kompanija, a ovim donacijama nastoji pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, posebice u ovim izazovnim vremenima.