digitalizacija

Hrvatska gospodarska komora pokrenula svoj Facebook

  • Autor: Ivana Ivandić
  • Zadnja izmjena 12.07.2018 14:39
  • Objavljeno 12.07.2018 u 14:08
Luka Burilović i Tomislav Radoš, HGK

Luka Burilović i Tomislav Radoš, HGK

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Vedran Tolic

Hrvatska gospodarska komora predstavila je projekt Digitalna komora, kroz koji želi potpuno digitalizirati sustav, a jedan od proizvoda je besplatni web portal Gospodarska mreža

'Hrvatski gospodarstvenici susreću se s nizom prepreka i izazova u svom poslovanju, a programom Digitalna komora želimo omogućiti što jednostavniji dolazak do potrebnih informacija, podataka i dokumenata te tako smanjiti vrijeme na šalterima', rekao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), na konferenciji za novinare u četvrtak u HGK-u.

Projekt Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge HGK, dostupna članicama i poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima. Cilj je doprinijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija na razini Hrvatske.

Sastoji se od osam proizvoda, od kojih je besplatni web portal Gospodarska mreža predstavljen kao prva faza projekta. Program bi u potpunosti trebao zaživjeti 1. siječnja 2020. godine, a ukupna vrijednost iznosi mu 28 milijuna kuna te se u cijelosti financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

'Portal Gospodarska mreža svim će članicama Hrvatske gospodarske komore omogućiti kompletan prikaz hrvatskog gospodarstva. Tako ćemo našim članicama na kvalitetan način dati ono što im treba', naglasio je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša, te dodao kako je ovo početak nove ere poslovanja HGK.

Usluge koje će Digitalna komora pružati su e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-članice, e-učenje, e-zakonodavstvo te e-sajmovi i promocije. Poduzetnici će putem registracije moći pretraživati tvrtke u Hrvatskoj, statistike, izvještaje, zakone i propise, sliku financijskih pokazatelja, broj zaposlenih, bruto inozemni dug i drugo.

  • +7
  • +4

U HGK-u dodijeljena priznanja najboljim poduzetnicama i menadžericama

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

'Članice će imati svoj profil, a prijava će se vršiti putem sustava e-građanin. To je kao Facebook, pod navodnicima, Hrvatske gospodarske komore', objasnio je Radoš te dodao kako se teži potpunoj digitalizaciji sustava.

Kreiranje profila odvijat će se kroz NIA i OIB sustav, što omogućuje siguran pristup ovlaštenih osoba do informacija i baza poslovnih podataka kojima raspolaže HGK. Osim poduzetnika, mogu se prijaviti ostali, na isti način, i tako doći do traženih informacija.

Iz HGK smatraju kako će se na ovaj način poboljšati iskoristivost ljudskih resursa, povećati efikasnost i konkurentnost institucije, pojačati institucionalna pozicija te omogućiti fleksibilnija i učinkovitija komunikacija s članicama.

'Želimo pružiti što više besplatnih usluga za tvrtke kako bi naše članice kroz članarinu koju plaćaju dobile višestruku uslugu', istaknuo je Burilović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!