reakcija na medijske natpise

HPB o sporu protiv Puharića teškom 30 milijuna kuna: Još nisu iscrpljene sve pravne mogućnosti

08.09.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Hrvatska poštanska banka reagirala je na medijske objave u vezi informacije o gubitku spora teškog 30 milijuna kuna

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Nastavno na spor koji protiv Banke vodi Jušte Puharić, Banka dostavlja ovu informaciju kako bi transparentno izvijestila investicijsku javnost i otklonila moguće negativne učinke i špekulacije koje imaju objave nepotpunih i netočnih informacija, kao i njihova interpretacija, što za isključivi cilj ima narušavanje reputacije i ugleda Banke.

Glede medijskih objava o pokretanju ovrhe nad imovinom Banke nastavno na donesenu presudu protiv HPB u predmetnom sporu, Banka ističe da navedeno nema nikakav utjecaj na poslovanje Banke te nema materijalno značajan utjecaj na vrijednost njene imovine, kapitaliziranost i financijski položaj u cjelini. Također, imovina fondova u potpunosti je zaštićena u odnosu na ovaj i sve potencijalne ostale sudske postupke HPB Investa i Banke.

Osim što posluje stabilno i ostvaruje ciljane rezultate u svim segmentima poslovanja, Banka je formirala rezerviranje za ovaj spor u cjelokupnoj vrijednosti predmeta spora, što iznosi 12.677.296,29 kuna zajedno sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom te troškovima parničnog postupka. Prethodno spomenuto rezerviranje iskazano je u financijskim izvještajima za prvo polugodište 2021. godine, a iznos tužbenog zahtjeva s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama i troškovima manji je od 1% prosječnog dnevnog stanja raspoloživih novčanih sredstava kojima Banka raspolaže.

Banka još uvijek nije iscrpila sve pravne mogućnosti koje su joj na raspolaganju da zaštiti svoju imovinu od izvršenja presude, za što vjeruje da postoji mogućnost uspjeha. Kada svi pravni koraci budu iscrpljeni ili uspjeh u osporavanju presude više ne bude vjerojatan, Banka će postupiti u skladu sa svojim obvezama u danom trenutku.'