velika investicija

Hotelu Medena 11,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 15:37
  • Objavljeno 25.06.2020 u 15:29
Energetska učinkovitost visoko je na listi prioriteta Hotela Medena

Energetska učinkovitost visoko je na listi prioriteta Hotela Medena

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hoteli Medena

Društvu Hotel Medena za projekt ukupne vrijednosti 34,9 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljeno je 11,17 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Novac je dodijeljen je u okviru natječaja ‘Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru’.

‘Stalna briga o zaštiti okoliša, povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije jedna je od temeljnih komponenti održivog razvoja i važan čimbenik u hotelskoj industriji. Iz tog razloga smo izuzetno zadovoljni što smo realizirali projekt ‘Hotel Medena - Nova energija’ koji će pridonijetio stvarenju energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije te će ostvariti značajne uštede u našem poslovanju. To sve zajedno ide u prilog promociji održivog razvoja turizma u njegovu širem okruženju, ali i promociji samog hotela’, izjavili su iz Hotela Medena.

Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a realizacija projekta započela je u siječnju 2014. godine te će trajati do kraja lipnja 2021. godine. Ovim projektom direktno se rješava problem energetske neučinkovitosti stvaranjem uvjeta za eliminiranje gubitaka energije kroz obnovu ovojnice dijela energetski troškovne cjeline, zamjenu unutarnje i vanjske rasvjete energetski učinkovitijom, ugradnjom solarnih kolektora te rekonstrukcijom kotlovnice s ciljem prelaska na dizalicu topline zrak - voda.

Time će se uštedjeti isporučena energija energetski troškovne cjeline ‘Energetska učinkovitost’ za 1.070.089 kWh, povećati udio obnovljivih izvora energije u bruto konačnoj potrošnji za 1.806.966 kW te smanjiti CO2 za 62 posto.

Hotel Medena jedan je od najpoznatijih hotela na trogirskom području, izgrađen 1971. godine, s dugogodišnjom tradicijom u smještaju i ugostiteljstvu za klijente iz cijelog svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!