IZGRADNJA PLOMINA C

HEP izabrao Talijane, Poljake, Južnokorejce i Japance

28.09.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Hrvatska elektroprivreda (HEP) objavila je danas da je odabrala četiri tvrtke koje će pozvati da daju obvezujuće ponude za strateško partnerstvo u termoelektrani Plomin C - talijanski Edison, poljski POL-MOT, južnokorejski KOSEP i japanski Marubeni

'Danas je završena evaluacija ponuda za iskaz interesa za strateško partnerstvo na realizaciji izgradnje i upravljanja Termoelektrane Plomin C. Na temelju evaluacije provedene u skladu s definiranim kriterijima, HEP je utvrdio popis kvalificiranih ponuditelja koji će sudjelovati u drugoj fazi nadmetanja za izbor strateškog partnera', priopćeno je iz HEP-a.

U svom je priopćenju HEP kvalificirane ponuditelje naveo abecednim redom - Edison (Italija), KOSEP (Južna Koreja), Marubeni (Japan), POL-MOT (Poljska).

'HEP će navedenim ponuditeljima uputiti poziv za dostavu ponuda. Strateški partner odabrat će se na temelju energetsko-ekonomskih kriterija uzimajući u obzir i razinu udjela domaćih tvrtki u projektu', zaključuje se u priopćenju.

HEP je 24. srpnja objavio javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju TE Plomin C, rok za dostavu ponuda istekao je 14. rujna i tada je HEP objavio da je ponude dostavilo sedam tvrtki, a prema najavama danas je objavio i popis potencijalnih partnera kojima će biti upućen poziv za dostavu obvezujućih ponuda.

Prema ranijim najavama iz HEP-a, potencijalni bi partneri svoje obvezujuće ponude trebali dostaviti do kraja ove godine, a izbor strateškog partnera za TE Plomin C očekuje se do kraja prvog tromjesečja iduće godine.

Investicija u TE Plomin C, termoelektranu na ugljen, snage 500 megavata, procjenjuje se na 800 milijuna eura