NE IDE NA BOLJE

Gubitak Dioki grupe 70 milijuna kuna

06.05.2013 u 19:01

Bionic
Reading

Gubitak Dioki grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 69,4 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 65,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvještaja Dioki grupe objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihod Grupe u prva tri mjeseca od 16,3 milijuna kuna manji je u odnosu na prošlu godinu za 3,1 milijuna kuna. Istovremeno, ukupni rashod u iznosu od 85,7 milijuna kuna smanjen je za 300 tisuća kuna.

Uprava Dioki grupe u izvještaju podsjeća da je u Diokiju d.d. provedeno operativno restrukturiranje uz znatno smanjenje troškova poslovanja, temeljeno na odlukama o zatvaranju dijela proizvodnih kapaciteta, energetskih modula i pratećih poslovnih funkcija.

Plan nastavka poslovanja zasniva se na pismu namjere društva Crodux Plin koje je u ožujku istaknulo interes za mogućim sudjelovanjem u financijskom i operativnom restrukturiranju Diokija i Dina-Petrokemije, kroz predstečajnu nagodbu i stjecanje većinskog udjela.

Predstečajne nagodbe za Dioki i Dinu su otvorene te nakon utvrđivanja tražbina vjerovnika slijedi njihovo izjašnjavanje o planovima financijskog i operativnog restrukturiranja.

Uprava očekuje uspješan završetak predstečajne nagodbe u zakonom predviđenom roku, do srpnja ove godine.