dogovorena suradnja

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama žele podići cijelu destinaciju na višu razinu

10.03.2021 u 12:25

Bionic
Reading

Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak održao je sastanak s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem na kojem je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo

Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

'Ako ćemo svi zajedno upravljati destinacijom, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i omogućiti Opatiji da postane jedna od najpoželjnijih destinacija tijekom cijele godine', izjavio je predsjednik uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Prvi korak u tom smjeru je i sastanak održan s Gradom Opatijom na kojem se već razgovaralo o konkretnim projektima kao što su osnivanje turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanje hotel škole, razvoj dodatnog sadržaj za mlade, osnivanje kulinarske akademije, organizacija međunarodne ljetne škole, digitalizacija raznih usluga i proizvoda, ali i drugi projekti koji će omogućiti razvoj Opatije.

Jedna od tema bila je i nova financijska omotnica iz EU koja otvara niz mogućnosti za prijavu projekata na natječaje Europske unije, a koje će LRH i Grad Opatija zajednički razvijati i prijaviti.

Iako će ova godina biti nepredvidiva i izazovna za turistički sektor, Vladimir Bošnjak naglasio je kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli.

'Hrvatska je prošle godine bila jedna od vodećih turističkih odredišta na Mediteranu i nema razloga vjerovati da to neće biti i 2021. godine, posebno s obzirom na to da je sigurnost postala prioritet broj jedan svim turistima koji planiraju putovati. U tom smislu, većina njih bira odredišta koja su blizu i do kojih je lako doći automobilom, što Opatija može i mora iskoristiti', zaključio je Bošnjak.