turistička sezona

Liburnia Riviera Hoteli planiraju otvoriti sve objekte do polovice svibnja

05.03.2021 u 16:16

Bionic
Reading

Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak su izvijestili da se ubrzano pripremaju za početak nove sezone - danas se otvara opatijski Hotel Palace Bellevue, a bude li to moguće zbog epidemiološke situacije gotovo svi objekti LRH grupe trebali bi biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja.

U priopćenju iz LRH ističu da je ta hotelska grupacija očuvala kontinuitet poslovanja i radna mjesta te da u ovu godinu ulazi optimistično, uz najavu novih projekata i investicija, unatoč neizvjesnosti uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Navode da su lani uspjeli izvući najviše što se moglo iz turističke sezone, ostvarivši 149.824 noćenja u smještajnim objektima u Opatiji.

"Kako bi omogućio stabilnost i kvalitetu poslovanja u nadolazećoj turističkoj sezoni, unatoč značajnijem padu operativnih prihoda u prošloj godini, LRH je očuvao sva radna mjesta uz istu razinu plaća i gotovo svih ostalih materijalnih prava koja pripadaju radnicima. Podrška Vlade turističkoj industriji uvelike je pomogla da se ostvari ovaj cilj i LRH grupa je zahvalna na tome", kaže se u priopćenju.

U LRH-u su potkraj 2020. i početkom 2021. godine zaposleni novi radnici, u veljači je otvoren natječaj za dodatna radna mjesta u hotelima, a u skladu s planom otvaranja objekata, planira se zapošljavanje i do 500 novih radnika.

Iz LRH još navode da pripremaju brojne projekte i investicije, od kojih ističu već pokrenutu obnovu hotela Kvarner.