MOBILNE STRANICE

Googleova nova pravila i responsive web: Jeste li se prilagodili?

08.06.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Od 21. travnja Google je donio ključne promjene koje će promijeniti poslovanje i način prikazivanja rezultata pretraživanja

U današnje vrijeme, obavljanje posla ili potražnja informacija 'u hodu', putem mobilnih uređaja postala je svakodnevna praksa s kojom postajemo mobilniji i fleksibilniji. Nije potrebno posebno podsjećati na niz situacija u danu u kojima refleksno primamo u ruku smartphone, tablet ili neki drugi mobilni uređaj u potrazi za nekom informacijom na internetetu.

80 posto ukupnog broja internet korisnika u svijetu ima smartphone (u Hrvatskoj preko 50 posto stanovnika koristi mobilni internet svakodnevno), a u prosjeku šest sati dnevno provodimo na mobitelu. Također, 90 posto medijske interakcije danas se odvija na ekranima pametnih telefona, tableta, prijenosnih računala i televizora.

Ovi podaci o trendu rasta popularnosti mobilnog surfanja dovode do zaključka da imati mobilnu web stranicu više nije samo pitanje osobnog odabira ili sklonosti, već je postala nužda u modernom poslovanju.

Cijeli članak pročitajte na blogu www.bizit.hr.