OKRUPNJAVANJE

Getro konačno prodan Mercatoru

18.12.2009 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon dugotrajnog prodajnog procesa koji je privukao značajan interes domaćih i stranih strateških i financijskih ulagača te intenzivnih pregovora s odabranim ponuđačima u posljednjih nekoliko mjeseci, Vjekoslav Gucić dogovorio je prodaju trgovačkog lanca Getro slovenskom maloprodajnom lancu Mercatoru

Struktura transakcije je da Mercator preuzme poslovanje, opremu, brand i robne marke, kao i sve zaposlenike Getroa, dok će u vlasništvu Gucića ostati nekretnine za koje će Mercator sklopiti ugovor o dugotrajnom zakupu. U okviru transakcije, postignut je i dogovor oko ispunjenja obveza prema dobavljačima.

Mercator je već od 2000. godine prisutan na hrvatskom maloprodajnom tržištu, gdje zapošljava preko 3.000 ljudi. Spajanjem operacija Mercatora i Getroa nastat će drugi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj, s procijenjenim tržišnim udjelom između osam i devet posto te više od 4.500 zaposlenih. Mercator će tako proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na lokacije na kojima dosad nije bio prisutan i dodatno ojačati svoju poziciju. Sukladno dogovoru kupca i prodavatelja, financijski parametri transakcije su povjerljivi.

Osim što ova transakcija predstavlja uspješan primjer strateškog partnerstva u industriji koja je značajno pogođena trenutnom gospodarskom krizom, ovo je ujedno i odličan primjer regionalne suradnje i vraćanja povjerenja ulagača u domaće gospodarske subjekte.