superluksuzne vile

[FOTO] Nije ni čudo da oni nisu osjetili koronu kad vidite koji luksuz nude. Sve više Hrvata želi se odmarati u nekoj od 420 njihovih vila diljem Jadrana

29.01.2021 u 21:22

Bionic
Reading

Dok je najveći dio turističkog sektora pandemija koronavirusa bacila na koljena, segment smještaja u superluksuznim vilama gotovo nije osjetio krizu. Jedan od najjačih igrača na tom tržištu, zadarska agencija Croatia Luxury Rent (CLR), lani je imala pad rezervacija od svega četiri posto dok je popunjenost bila fantastičnih 86 posto. Za usporedbu, hotelske kuće imale su prošle godine zauzetost kapaciteta prosječno samo oko 25 posto

Vlasnik i direktor CLR-a Josip Stulić i u ovoj godini očekuje dobre poslovne rezultate.

'U tekućoj godini očekujemo nastavak rasta ponajprije jer očekujemo dobru sezonu za hrvatski turizam. Naravno, ako se ne dogode dodatne otegotne okolnosti, ali mi se nadamo i optimistični smo po tom pitanju. Rezultate bukinga u ovom trenutku relativno je nezahvalno komentirati jer očekujemo, kao i protekle godine, da se rezervacije smještaja značajno intenziviraju tijekom travnja, svibnja i početkom lipnja, nakon što popuste mjere zaštite protiv pandemije na razini EU-a i okolnih tržišta', rekao je za tportal Stulić.

Najbrojniji gosti CLR-a su turisti visoke platežne moći iz Njemačke, Austrije, Švicarske i zemalja Beneluksa. Ali značajno raste i broj Hrvata koji si mogu priuštiti boravak u vilama čija se cijena najma kreće (ovisno o lokaciji, broju kreveta te razini luksuza) od 200 pa čak do 2000 eura po danu.

'Gledajući izvanpansionsku potrošnju stranih turista, broj dana koje su boravili u vilama, ali i dodatne zahtjeve u sklopu naše ponude, jasno je vidljivo da je pandemija kanalizirala ovaj tip gostiju za odmor u našoj zemlji. Razloge treba tražiti u činjenici da se dogodio kolaps avioturizma te da su turisti iz emitivnih država u našem okruženju birali našu obalu za odmor. Posebno veseli podatak da bilježimo i značajan rast domaćih gostiju, čiji je ukupan broj rastao za 27 posto u odnosu na godinu prije. Nakon ljetne sezone, a poglavito tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, velik broj rezervacija činili su domaći gosti te Hrvati koji rade i borave u zemljama EU-a', istaknuo je Stulić.

Trenutno je u ponudi Croatia Luxury Renta 420 vila lociranih diljem jadranske obale, od Istre do Dubrovačkog primorja te na otocima.

'U posljednje vrijeme započeo je trend rasta izgradnje, a posljedično i ponude preko naše agencije vila u unutrašnjosti - s naglaskom na Gorski kotar i dalmatinsko zaleđe. Do početka pandemije Covida-19 ulaganje u ovaj vid turističke ponude bilo je iznimno popularno i bilježilo je sustavan rast. Očekujemo nastavak tog trenda', rekao je Stulić.

Prilikom rezerviranja vila gosti najviše traže one koje nude dodatni sadržaj, poput saune, gyma, jacuzzija, igrališta za tenis, uz što više zabavnih sadržaja za djecu, s ciljem da se što manje napušta kuća.

Iz ponude CLR-a izdvojili smo deset vila. Sve su one u rukama privatnih vlasnika, bilo domaćih, bilo stranih, koji su ih agenciji dali na upravljanje. Investicija u jednu takvu vilu kreće se od 500.000 eura pa sve do dva milijuna eura.

Vila Cotogna, Labin

  • +14
Vila Cotogna Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila se nalazi u naselju Kunj u blizini Labina. S tri spavaće sobe opremljene bračnim krevetima i tri kupaonice pruža smještaj za šest gostiju. Dvorište koje se prostire na 3500 kvadratnih metara potpuno je ograđeno kamenim zidom i živicom. Osim bazena, ponuda uključuje opremu za badminton i stolni tenis, igralište za najmlađe goste i prostor za roštiljanje na otvorenom.

Villa Castello Sužan, Krk

  • +17
Vila Castello Sužan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila datira iz 1870. godine i potpuno je obnovljena 2018. godine. S površinom od 200 kvadratnih metara, sastoji se od četiri spavaće sobe opremljene dvostrukim krevetima i tri kupaonice. Vanjski prostor nudi šest ležaljki uz bazen, roštilj s prostorom za blagovanje i tri privatna parkirna mjesta.

Vila Ulmus, Motovun

  • +15
Vila Ulmus Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila je smještena na parceli veličine 1107 kvadratnih metara nedaleko do Motovuna. Pruža smještaj za optimalno četiri, a maksimalno šest gostiju. Ima dvije spavaće sobe i dvije kupaonice. U vrtu nalazi se bazen veličine 36 kvadratnih metara, koji ima dogrijavanje u pret- i postsezoni.

Vila Nautilus, Višnjan

  • +21
Vila Nautilus Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila je smještena u mjestu Rapavel u Općini Višnjan. Nalazi se na potpuno ograđenom posjedu od 1700 kvadratnih metara. Ukupno može ugostiti 8+2 gostiju u četiri spavaće sobe. Vrt i travnatu okućnicu krasi bazen od čak 50 kvadratnih metara okružen sa osam ležaljki. Posebnost vile je velik broj izdvojenih lounge zona za odmor i privatnost.

Vila Lucy, Banjole

  • +15
Vila Lucy Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila Lucy smještena je u mjestu Banjole u južnoj Istri. Iz nje se pruža pogled na mjesto i Jadransko more. Uključuje vinoteku, garderobu, finsku saunu, aromatiziranu parnu kupelj i unutarnji bazen (17 m²). Uz prostoru wellnessa nalazi se i gym/fitness centar. Vila može primiti maksimalno 12 gostiju.

Vila Calma, Starigrad

  • +15
Vila Calma Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Novoizgrađena Villa Calma smještena je u Starigradu Paklenici na obali sjeverne Dalmacije. Smještena je samo 35 metara od mora. Vila je idealna za osam gostiju. Na raspolaganju im je bazen s vodopadom i jacuzzijem.

Vila Sunray, Primošten

  • +15
Vila Sunray Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Na katu vile nalaze se četiri klimatizirane sobe s kupaonicom i WC-om te terasa. U prizemlju je smješten dnevni boravak te kuhinja s blagovaonicom, WC i vešeraj. Spavaće sobe opremljene su s četiri single i dva bračna kreveta. U dvorištu se nalazi bazen sa šest ležaljki.

Vila Soleil, Vela Luka

  • +16
Vila Soleil Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila se nalazi u Veloj Luci na otoku Korčuli. Kapacitet joj je osam gostiju koji se mogu smjestiti u četiri spavaće sobe. Na djelomično ograđenoj parceli veličine 1000 kvadratnih metara nalazi se i vrt s okruglim bazenom, okružen vrtnim namještajem i ležaljkama za sunčanje.

Vila Maris, Šibenik

  • +15
Vila Maris Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

U 1100 kvadratnih metara dvorišta i 175 kvadratnih metara prostora sama vila može primiti osam gostiju u tri spavaće sobe, od koje dvije imaju pogled na more. U dvorištu se nalazi bazen veličine 40 kvadratnih metara, okružen sa osam ležaljki.

Vila Jasmina, Vela Luka

  • +15
Vila Jasmina Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Luxury Rent

Vila Jasmina nalazi se u uvali Gradina, unutar velolučkog zaljeva na Korčuli. Može ugostiti ukupno šest gostiju. Ima tri spavaće sobe te tri kupaonice i zaseban toalet. U dvorištu vile nalaze se jacuzzi i preljevni bazen od 38 kvadratnih metara, okružen sa šest ležaljki i vrtnom garniturom.