NAKON VELIKE ANALIZE

FT objavio listu 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi, među njima i domaći SysKit

01.03.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Stručnjaci Financial Timesa, u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom Statista, nekoliko su mjeseci analizirali podatke desetaka tisuća europskih organizacija

Financial Times, renomirani poslovni dnevnik, uvrstio je softversku tvrtku SysKit na popis 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi. SysKit je zauzeo 771. mjesto, s apsolutnom stopom rasta od 203.8 posto.

'Iako smo zadnjih nekoliko godina izrazito usmjereni na skaliranje tvrtke, zbog velike konkurencije nismo očekivali da ćemo biti uvršteni na listu. Ovo je dodatna potvrda da nam kontinuirano ulaganje u ljude, znanje i proizvod omogućava da stojimo uz bok najuspješnijim europskim organizacijama', rekao je Toni Frankola, izvršni direktor SysKita.     

Stručnjaci Financial Timesa, u suradnji s njemačkom statističkom tvrtkom Statista, nekoliko su mjeseci analizirali podatke desetaka tisuća europskih organizacija. Glavni kriteriji za uvrštavanje u listu uključivali su ostvareni prihod od minimalno 100 tisuća eura u 2018. godini i 1.5 milijun eura u 2021. godini. Konačno rangiranje i izvještaj kreirali su izračunom složene godišnje stope rasta, koja je minimalno morala iznositi 36.2 posto.      

SysKit razvija platformu za upravljenje Microsoftovim okolinama te su im većina klijenata iz SAD-a i Zapadne Europe. Zahvaljujući uspjehu softvera, privukli su i pažnju investitora pa su prije nekoliko mjeseci ostvarili investiciju od devet milijuna dolara. 'Iza svakog našeg uspjeha stoji puno rada i truda. Ovakva priznanja daju nam vjetar u leđa ususret svim projektima koji nas očekuju u ovoj i idućim godinama', zaključio je Frankola.