ŠTO ĆE BITI S TERMINALOM?

Dorić otišla s čela Agencije za ugljikovodike i postala šefica tvrtke LNG Hrvatska

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 19.04.2018 21:08
  • Objavljeno 19.04.2018 u 21:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatska vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dužnosti razriješila dosadašnju predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić i to na osobni zahtjev. Dorić će svoju karijeru nastaviti kao direktorica tvrtke LNG Hrvatska

Dorić je ranije radila i u Centru za energetske investicije koji je u međuvremenu pripojen Agenciji za ugljikovodike i američkoj konzultantskoj kući A. T. Kearney, javlja Večernji list.

Marijan Krpan imenovan vršiteljem dužnosti do imenovanja novog predsjednika Uprave.

Kako bi se ubrzala procedura gradnje LNG terminala, Vlada RH pokrenula je proceduru za donošenjem posebnog zakona 'lex LNG' kojim se određuje se da će tvrtka LNG Hrvatska dobiti koncesiju na pomorskom dobru radi gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene u Omišlju.

  • +21
  • +18

Barbara Dorić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Budući da se očekuje da će u tvrtki LNG Hrvatska, koja je sad u suvlasništvu HEP-a i Plinacra, većinski udio držati strane tvrtke, zakonom koji je upućen u javnu raspravu izričito se navodi da brod koji je u biti plutajući LNG terminal mora biti pod hrvatskom zastavom. Plan je da terminal počne raditi početkom 2020. godine, a u tvrtki LNG Hrvatska obvezujuće ponude za zakup kapaciteta očekuju se do kraja travnja, a krajem drugog kvartala i konačna investicijska odluka.

Na Vladi je dužnosti razriješen dosadašnji zamjenik članice Komisije za granice Kristijan Beljan te je novom zamjenicom članice imenovana Dunja Bujan, kao predstavnica Ministarstva obrane.

Dosadašnji članovi Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Danka Mihaljević i Stipe Župan razriješeni su na osobni zahtjev, a novim članicama imenovane su Kristina Horvat i Novka Simić, kao predstavnice ministarstva financija.

Sukladno Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Turske o gospodarskoj suradnji, Martina Dalić imenovana je supredsjedateljicom Zajedničkog gospodarskog odbora Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Turske.

Sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. predlaže se izbor Vladislava Veselice i Marina Bulata za članove Nadzornog odbora navedenog društva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!