VIDONIJA MILETIĆ PLUKAVEC

Direktorica Diokija podnijela ostavku

12.03.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Članica uprave i direktorica Diokija Vidonija Miletić Plukavec podnijela je ostavku, izvijestio je danas Dioki putem Zagrebačke burze.

Kao razlog ostavke u obavijesti Diokija navodi se ubrzanje procesa cjelovitog restrukturiranja društva Dioki d.d. kao matičnog društva Dioki Grupe te stvaranje pretpostavki za organizaciju upravljačke strukture društva koja će biti u skladu s ciljevima vjerovnika kao ekonomskih vlasnika društva.

Sadašnju dužnost članice Uprave – direktorice Miletić Plukavec obnašat će do imenovanja nove Uprave, a najkasnije do 23. ožujka ove godine, kaže se u obavijesti Diokija.

Uprava i najveći vjerovnici Diokija trebali bi se sastati danas u 14 sati i razmotriti mogućnost vlasničkog restrukturiranja te tvrtke. Uz članove uprave Diokija na sastanku bi, prema najavi člana nadzornog odbora Zdravka Rumenovića, trebali biti predstavnici HEP-a, Zagrebačke i Hypo banke, koji su u skupini najvećih vjerovnika.

Vlasničko restrukturiranje, odnosno ulazak vjerovnika u vlasničku strukturu, jedini je spas za Dioki, a alternativa je stečaj sa svim neizvjesnostima koje donosi, smatra Rumenović.

Nastavak rada Diokija najavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić koji je u petak izjavio da će Dioki sigurno opstati kroz stečaj s restrukturiranjem ili u nekoj drugoj formi.