NOVA PRILIKA ZA JEŽIĆA

Dioki: MFC dobio podršku za due dilligence

07.10.2011 u 19:26

Bionic
Reading

Tijekom ovog tjedna održan je niz sastanaka tvrtke MFC i ključnih vjerovnika Diokija te predstavnika Vlade od kojih je MFC dobio podršku za korake koji vode dubinskom snimanju stanja u Diokiju, kaže se u očitovanju Diokija na sadržaj zapisnika sa sastanka Radničkog vijeća te tvrtke održanog 5. listopada, koji je objavljen na web stranicama Zagrebačke burze

Pritom se napominje da su navodi iz zapisnika sukladni već javno objavljenoj informaciji o ozbiljnom interesu kompanije MFC Industrial Ltd. za suradnju s Diokijem, te dodaje da je kanadski MFC do 30. rujna ove godine poslovao pod nazivom Terra Nova Royalty Corporation.

S obzirom da je MFC Diokiju poslao indikativno pismo namjere koje je neobvezujuće i podložno izmjenama sukladno naknadnim pregovorima i dogovorima s Diokijem i njegovim vjerovnicima te nalazima due dilligence-a, detalji pisma namjere nisu javno objavljeni, kaže se u očitovanju.

Dodaje se da Dioki nije u mogućnosti objaviti daljnje informacije, budući da nema bilo kakav dokument MFC-a kojim bi se njegove namjere mogle protumačiti kao obvezujuće ili kao dio njegove konačne poslovne ponude.

U zapisniku sa sjednice Radničkog vijeća izvještava se o zaključcima sa sastanku predstavnika sindikata s državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva Jozom Saračem, na kojem je, kako piše, zaključeno da će Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo financija pokušati osigurati prijevremeni povrat PDV-a Diokiju i time plaću za kolovoz najkasnije do 14. listopada.

Državni tajnik je, kaže se u zapisniku, izrazio spremnost na potporu novom strateškom partneru ako ga prihvate svi vjerovnici te zamolio radnike za 'suzdržanost od radikalnih skupova i akcija kako se investitor ne bi uplašio'.

U zapisniku stoji i kako je 'vlasnik Diokia Robert Ježić potvrdio da će radije pokloniti dionice radnicima nego dozvoliti pokretanje stečaja' koji će zasigurno uslijediti ako strateški partner odustane.