ROŠADE U UPRAVI

Dijana Hrastović preuzima maloprodaju u Zagrebačkoj banci

04.01.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke za maloprodaju, odlučila je od 1. siječnja 2016. nastaviti svoju profesionalnu karijeru izvan Zagrebačke banke i UniCredit grupe, a Dijana Hrastović, članica Uprave dosad zadužena za podršku bankarkom poslovanju, preuzima taj dio poslovanja, priopćeno je u ponedjeljak iz Zagrebačke banke

Podrška bankarskom poslovanju od 1. siječnja 2016. u nadležnosti je zamjenika predsjednika Uprave Romea Colline.

Kako navode iz banke, Daniela Roguljić Novak imala je značajnu ulogu u razvoju Zagrebačke banke kroz dugogodišnji rad u korporativnom bankarstvu i kao članica Uprave.

Dijana Hrastović profesionalnu je karijeru započela u Zagrebačkoj banci i ima bogato profesionalno i međunarodno iskustvo unutar UniCredit grupe.

Zaposlila se u Zagrebačkoj banci 1995. u odjelu upravljanja rizicima. Karijeru gradi u odjelu razvoja proizvoda te je 1997. imenovana direktoricom. Godine 1998. imenovana je na funkciju regionalne direktorice u maloprodaji, a 2000. postaje zamjenica direktorice maloprodaje. Slijedom strukturnih promjena u maloprodaji, imenovana je direktoricom Regije Zagreb jug 2003. Dvije godine kasnije, 2005., postavljena je na funkciju direktorice obiteljskog bankarstva u maloprodaji, koju je obnašala iduće četiri godine.

Godine 2009. širi svoje profesionalno iskustvo na drugim tržištima i u međunarodnom okruženju. Slijedi prelazak u Bank Austriju – diviziju srednje i istočne Europe, prvo na mjesto direktorice marketinga i segmenata u maloprodaji za regiju srednje i istočne Europe, a nakon toga preuzima funkciju direktorice upravljanja u zemljama u razvoju, s fokusom na tržišta Češke i Slovačke i projekt spajanja dviju banaka.

Naposljetku, 2013. postavljena je na funkciju direktorice marketinga i segmenata u UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia u Češkoj. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.