POJAČANJE IZ INDIJE

Deutsche Telekom imenovao novog člana Uprave za Europu

08.07.2016 u 11:11

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Deutsche Telekoma (DT) imenovao je Srinia Gopalana za novog člana Uprave za Europu. Srini Gopalan, trenutno direktor odjela za korisnike u Bharti Airtel Limited, indijskoj telekomunikacijskoj kompaniji, pridružit će se Deutsche Telekomu 1. listopada, te nakon razdoblja preuzimanja dužnosti naslijediti Claudiju Nemat s 1. siječnja 2017. godine, priopćeno je iz DT-a

'Srini Gopalan ima niz prednosti: dobro poznaje kompaniju i industriju, ima međunarodno iskustvo i pravi stav koji je potreban za nastavak uspješnog rada Claudije Nemat', rekao je Ulrich Lehner, predsjednik nadzornog odbora Deutsche Telekoma.

'Radujem se suradnji s Srini Gopalanom. S jedne strane jačamo tehnologiju i IT novim područjem u Upravi, a s druge strane njegovim velikim iskustvom s korisnicima i dolaskom na mjesto voditelja segmenta Europe jačamo i marketing i prodaju', kaže Timotheus Höttges, CEO Deutsche Telekoma.

U Bharti Airtel, Srini Gopalan je bio odgovoran za korisnike u 23 različitih regija u Indiji, te je osim mobilnog poslovanja pokrivao i širokopojasne priključke i satelitsku TV. Fokusirao se na generiranje USP-a (generiranje prihoda) kroz inovativne ponude, što je pomoglo diferencirati Airtel na tržištu koje je vrlo osjetljivo na cijene.

Prije dolaska u Bharti Airtel, Gopalan je više od deset godina radio u Velikoj Britaniji – prvo na nizu funkcija u Capital One, američkoj financijskoj kući, koju je napustio kao generalni direktor za Veliku Britaniju u 2009. godini. Nakon toga je radio na poziciji Glavnog direktora za marketing u T-Mobile UK, gdje je bio zadužen za marketing i prodaju.

Bio je dio menadžerskog tima koji je doveo T-Mobile UK do joint venturea s Orange pod nazivom everything-everywhere. Potom je tijekom tri godine bio na poziciji direktora jedinice za poslovne korisnike u Vodafone UK.

Srini Gopalan studirao je Business Administration na priznatom St. Stephen’s Collegeu u New Delhiu te nakon toga magistrirao MBA na IIM Ahmedabad, vodećoj indijskoj poslovnoj školi.