ZAGREBAČKA BURZA

CROBEX nastavlja s padom, u fokusu ulagača Ericsson Nikola Tesla i Valamar Riviera

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je nastavilo u negativnom tonu praćeno padom indeksa CROBEX i CROBEX10 od 0,6 i 0,9 posto. Od sektorskih indeksa najbolju su izvedbu imali sektori industrije te građevinski sektor čiji su indeksi skočili 1,9 posto, dok se na strani gubitnika izdvaja turistički sektor koji je potonuo 1,8 posto

Likvidnost je u uzlaznoj putanji, pri čemu je protrgovano 8,8 milijuna kuna, uz dva milijunaša u redovnom trgovanju i bez blok transakcija. Tome su ponajviše doprinijele dionice Ericssona Nikole Tesle s prometom od 3,8 milijuna kuna, praćene padom cijene od 0,3 posto.

U fokusu investitora su opet bile dionice Valamar Riviere s prometom od 2,1 milijun kuna i padom cijene od 3,5 posto na 27,60 kuna, najnižu razinu ove godine. Nadomak milijun kuna prometa je bila i dionica Optime Telekoma, koja je pri tome upisala porast cijene od 0,8 posto.

Dobitnike dana je predvodila dionica Tehnike koja je uzletjela 12,2 posto, dok od likvidnijih izdanja vrijedi spomenuti dionicu Koke sa 4,7 posto rasta. Titula gubitnika dana pripada dionici Auto Hrvatske s padom cijene od 5,8 posto, dok među likvidnijim izdanjima vrijedi izdvojiti ranije spomenutu dionicu Valamar Riviere (-3,5 posto).

Dobitnik dana: Tehnika +12,15% 240,00

Gubitnik dana: Auto Hrvatska -5,75% 820,00

CROBEX: -0,58% 1.939,79

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!