TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX i dalje u zelenom, likvidnost potonula

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Pozitivan sentiment s europskih burza prelio se u četvrtak i na domaće tržište kapitala. Tako je indeks CROBEX nastavio svoj pozitivni niz koji je počeo prije dva tjedna i zabilježio rast od 0,1 posto, a njegova uža inačica CROBEX10 porasla je u nešto većem postotku, za gotovo 0,3 posto.

Dionički indeksi imali su mješovite izvedbe, a najveći gubitak zabilježio je indeks transportnog sektora, s minusom od 0,8 posto. S druge strane, najveći rast imao je indeks turističkog sektora, ojačavši 0,4 posto.

Ukupna dionička likvidnost je potonula na skromnih 2,4 milijuna kuna pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najveći promet imalo je povlašteno izdanje Adris Grupe, i to 550 tisuća kuna pri čemu je ostvarilo 0,5 posto rasta. Značajnu likvidnost imala je i dionica Atlantske plovidbe, a koja je s prometom nešto višim od 500 tisuća kuna ostala cjenovno nepromijenjena.

Najbolju izvedbu imala je dionica Slatinske banke koja je uzletjela 14,2 posto, a dobro je kotirala i dionica Granolia s rastom od 6,4 posto. Na strani gubitnika predvodila je dionica Dalekovoda, koja je pala 4,4 posto. Loš dan su imale i dionice Adris Grupe i Atlantic Grupe s padom cijena od 1,8 posto i 1 posto.

Dobitnik dana Slatinska banka +14,21% 45,00

Gubitnik dana Dalekovod -4,44% 17,20

CROBEX +0,10% 2.014,38

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!