IBM FORUM 2014.

Combis predstavio napredno rješenje za naplatu potraživanja

31.10.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Sistem integrator Combis predstavio je vrhunski sustav za naplatu potraživanja ComDebts, na IBM Forumu 2014 - Business Connect, koji se 29. i 30. listopada održava u Opatiji, navodi se u priopćenju Combisa

Stručnjaci Combisa predstavili su publici ovogodišnjeg IBM Foruma sustav za naplatu potraživanja ComDebts, pomoću kojeg korisnik samostalno oblikuje, nadzire i unaprjeđuje poslovni proces, a sustav naplate postaje fleksibilniji i brži.

'Kad klijenti u velikim tvrtkama poput banaka ili telekomunikacijskih kompanija kasne s plaćanjem, javlja se rizik likvidnosti, a nenaplaćena potraživanja postaju ograničenje. Zbog toga tvrtke nastoje pronaći najbolje načine naplate potraživanja odnosno optimalno upravljati dugovnim portfeljem. Kvalitetno izvedena softverska rješenja mogu uvelike pomoći u uspješnijem i kvalitetnijem rješavanju tog problema, posebice izraženog u Hrvatskoj. ComDebts rješenje razvijeno je upravo s namjerom da proces rezultira bržom i uspješnijom naplatom', istaknuo je Branimir Tešija, voditelj Odjela razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu, na početku predavanja ComDebts: Inteligentni sustav za naplatu potraživanja.

ComDebts je sustav koji financijskim institucijama, ali i drugim tvrtkama omogućuje učinkovito planiranje, izvršavanje, praćenje i optimiranje naplate potraživanja. Osigurava jedinstvenu aplikativnu podršku kroz sve faze upravljanja potraživanjem, a svrha mu je ubrzavanje obrade predmeta potraživanja te smanjenje troškova vezanih uz njihovu obradu, ističe se u priopćenju.

U ovom rješenju podržane su sve faze i mjere naplate, po svim proizvodima i kroz sve oblike komunikacije (pozivi, pisma, sms itd.). ComDebts je 'workflow' aplikacija u kojoj je svako potraživanje predstavljeno predmetom koji sadržava sve bitne parametre dugovanja i može biti u različitim statusima obrade.

'Jezgru poslovne logike sustava čini Business Process Management modul (BPM). Glavna prednost ovakvog koncepta rješenja je mogućnost efikasnog upravljanja poslovnim procesima i pravilima. Poslovna pravila su eksternalizirana od ostatka aplikacije, određuju ponašanje sustava (strategije postupanja) i moguće ih je prilagoditi prema potrebama, a u svrhu optimizacije i eliminacije uskih grla. Korištenjem zajedničke platforme za analizu i implementaciju poslovnih procesa omogućen je transparentni model u kojem svi učesnici imaju vizualiziran poslovni proces u svakom trenutku', istaknuo je Miljenko Noršić, arhitekt softverskih rješenja u Combisu.

Primjenom ovog sustava financijske institucije, ali i druge tvrtke koje kreiraju potraživanja u određenim obračunskim razdobljima, stvaraju prilagodljiv i transparentan poslovni proces koji omogućava kvalitetniju i fleksibilniju primjenu strategija naplate, čulo se na predavanju Combisa.