NOVI PROJEKT

Combis kroz stipendiju Damir Baronica podupire studente Visokog učilišta Algebra

14.06.2022 u 12:19

Bionic
Reading

Višegodišnja suradnja Combisa i Algebre iznjedrila je još jedan vrijedan projekt – stipendiju Damir Baronica, kroz koju Combis podupire studente Visokog učilišta Algebra te im pruža priliku da kroz edukaciju i mentorstvo steknu vrijedna iskustva, istovremeno ih financijski podupirući

'Neizmjerno smo sretni kada dobijemo priliku raditi sa studentima, iskustvo rada s mladim ljudima višestruko je nagrađujuće, a vidimo da i studenti prepoznaju prednosti ovakvog oblika uzajamne suradnje', izjavio je Goran Car, glavni direktor Combisa.

Prema iskustvima Algebre upravo je mentorstvo iskusnijih kolegica i kolega, od neprocjenjive vrijednosti za svakog studenta i jedan je od preduvjeta za pristupanje ispitima koji se baziraju na praktičnim znanjima.

'Znamo da teorija nema puno vrijednosti bez prakse. Upravo stoga cilj nam je privući poslodavce da pomognu uvesti polaznike naših studija u poslovni svijet. Kada studenti iskuse prave izazove, upoznaju način rada na stvarnim projektima, otvara im se slika jednog sasvim drugačijeg svijeta, a snagu i moć tehnologije sposobni su sagledati iz više uglova, zato nam je iznimno drago da su u Combisu prepoznali ovakav način podrške studentima', rekao je Hrvoje Balen, osnivač i suvlasnik Algebre.  

'Stipendija nam je jako važna, ona nosi ime našeg dragog, prerano preminulog kolege Damira Baronice. Damir je, uz to što je bio neupitni stručnjak u svom području rada, bio čovjek i kolega velikog srca. Bio je izuzetno educiran i poštovan član ICT zajednice, autor knjige 'Microsoft Excel 9: tako lako', priručnika 'Umrežavanje računala' te dugogodišnji suradnik časopisa Mreža i Bug. Za mnoge je bio i ostaje, nezamjenjiv kolega. Velika nam je čast što ova stipendija nosi Damirovo ime', poručio je Car.

Više o stipendiji i načinu prijave možete saznati ovdje.