ODLUKA HANFE

Članovi Uprave i NO Transadrie moraju objaviti javnu ponudu

transadria

transadria

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Hanfa je utvrdila da su članovi Uprave i Nadzornog odbora riječke Transadrije djelujući zajedno stekli više od 25 posto dionica Transadrije te im je naložila objavu javne ponude za otkup dionica preostalih dioničara, izvijestila je Zagrebačka burza

Prema rješenju Hanfe predsjednik Uprave Marijan Ključariček i član Uprave Miran Ključariček djelovali su na Skupštini društva zajedno s članovima Nadzornog odbora Damirom Račićem, Vedranom Petkovićem, Dinkom Kamenićem i Ivicom Paršićem te s čelnikom ovisne tvrtke šibenskog TIP-a Pavlom Bulatom, a s obzirom na to da zajedno imaju 16,7 posto dionica društva te su prikupili punomoći za još 8,4 posto dionica, stekli su se uvjeti za objavu javne ponude za preuzimanje društva.

Obveza je nastala 15. srpnja 2008. kada se vodila borba dioničara za prevlast na skupštini društva i kada su dionice na Zagrebačkoj burzi bilježile strelovit rast. Uprava i NO će tako ostalim dioničarima morati ponuditi cijenu koja je danas na tržištu nezamisliva.

Naime, dok se trenutačno cijene Transadrije na burzi kreću oko 2400 kuna po dionici, u srpnju 2008. godine cijena joj je bila 6400 kuna po dionici. U javnoj ponudi ponuđena cijena mora biti prosjek posljednja tri mjeseca prije nastanka obveze ili najviša cijena po kojoj su povezane osobe u tom periodu kupovale.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi