'RADI PROBLEME'

Čermak osuo drvlje i kamenje po ministru Vrdoljaku

19.12.2014 u 15:05

Bionic
Reading

General Ivan Čermak, vlasnik Croduxa oštro je danas napao Ivana Vrdoljaka. Nazvao ga je najnesposobnijim ministrom gospodarstva koji 'već tjednima glumi hrvatskog Eliota Nessa'

Čermak je ponovio kako će podići kaznenu prijavu protiv Vrdoljakovog ministarstva i Zavoda za ispitivanje kvalitete. Tvrdi kako su mu objavom da njegove tri postaje prodaju loše gorivo nanijeli ogromnu štetu. 'Moguće je da šteta bude iznosila stotine milijuna kuna. I nije nanijeta šteta samo firmi, već i meni i mojoj obitelji koja već dvadeset godina gradi tvrtku inzistirajući na kvaliteti', rekao je Čermak na konferenciji za novinare.

General tvrdi kako Zavod za ispitivanje kvalitete nema akreditaciju da radi ispitivanje goriva. Crodux će uzorke spornog dizela dati na superreviziju u Sloveniju, Austriju i Njemačku.

'Jednostavno je nemoguće da mi prodajemo loše gorivo. Kao veletrgovci to isto gorivo prodajemo drugim postajama, a one nisu imale problema. U biti, ne radi se o lošem gorivu, već o njegovoj zimskoj kvaliteti. Taj dizel je i dalje vrhunske kvalitete', naglasio je Čermak.

Prema njegovim riječima, Crodux ima sve potrebne certifikate, a dizel koji uvozi iz rafinerije u Italiji je vrhunske kvalitete s obzirom na to da Crodux u njega stavlja i dodatne aditive.

Naglasio je i da Crodux nije dobio nikakvu službenu obavijest od ministarstva te da i dalje prodaje sporni dizel na sve tri benzinske postaje.

Čermak je nekoliko puta ponovio da iza svega stoji zlonamjera ministra Vrdoljaka, a na novinarsko pitanje ima li to veze s plinskim biznisom, Čermak je odgovorio da o tome ne želi sad govoriti, ali je napomenuo kako između njega i ministra postoji latentni sukob.

'Nije prvi put da nam ministar Vrdoljak radi probleme, ali o tome ću drugom prilikom', rekao je Čermak.

Objavljeni kompletni rezultati testiranja goriva

Vlada je na svojoj Facebook stranici objavila kompletnu tablicu ispitivanja kvalitete goriva, na kojoj su navedene sve benzinske postaje koje su bila obuhvaćene akcijom testiranja. Tablicu možete pogledati OVDJE