RADNICI IZNENAĐENI

Čačić vlasništvo nad Coningom prebacio na nećakinju

26.02.2013 u 09:52

Bionic
Reading

Dolazak Radimira Čačića danas u Coning, nakon apela zaposlenika koji su u štrajku od četvrtka, ne bi bio iznenađujući da njegovi udjeli nisu prenijeti na – nećakinju

'Nije nam jasno Čačićevo ponašanje jer smo zajedno podizali Coning koji tone od kada je otišao. Dok je on bio tu, sve je bilo u redu. Plaće su bile dobre i redovite. Sada ne znamo što se događa. Zašto ne može naći pravu upravu, zašto dopušta da se to radi iz tvrtke i ne reagira nije nam jasno, pa ipak je on većinski vlasnik', ustvrdio je sindikalni povjerenik Srećko Vidaček u četvrtak, prvog dana štrajka zaposlenika Coning, prizivajući u pomoć bivšeg direktora kojeg sada vidi samo kako odlazi u fitness.

S obzirom to, današnji dvosatni boravak Radimira Čačića u zgradi Coninga ne bi trebao biti nikakvo iznenađenje. Dapače, bio bi to sasvim normalan potez vlasnika, tim više što je za sutra najavljen drugi krug mirenja u još tri poduzeća iz Grupe Coning čiji su zaposlenici također na putu obustave rada zbog neisplaćenih plaća, putnih troškova i ostalog.

Međutim, Čačićev dolazak ipak je uspio zbuniti zaposlenike jer su shvatili da on više nije vlasnik poslovnih udjela u Coning Alfi, poduzeću koje ima više od polovice dionica Coning inženjeringa, kao i dionice još nekih povezanih tvrtki iz Grupe Coning.

Naime, poslovne udjele u Coning Afli, koje je Čačić svojedobno prenio na odvjetnika sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, nisu njemu vraćeni. Sudeći po sudskom registru, prije desetak dana Čačićevi poslovni udjeli iz Coning Alfe prešli su u vlasništvo Ane Paska, njegove mlađe nećakinje.