šef glasa poduzetnika

Bujas u Varaždinu: HGK je uhljebnička asocijacija, iza toga čvrsto stojim i dalje

02.03.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Predsjednik Udruge Glas poduzetnika (UGP) Hrvoje Bujas u utorak je u Varaždinu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom razgovarao o trenutnom položaju obrtnika i poduzetnika u gradu, do sada poduzetim mjerama pomoći gospodarstvenicima zbog koronakrize, kao i očekivanjima nastavka pomoći i u ovoj godini

Nadam se da će se tako nastaviti i ove godine koja je poprilično nesigurna i nejasna za sve nas poduzetnike, rekao je predsjednik UGP-a Bujas pozvavši sve gradove i općine da se priključe takvom radu.

Čehok je Bujasa upoznao s konkretnim mjerama koje Grad Varaždin poduzima od početka gospodarske krize uzrokovane koronavirusom te s načinima pomoći obrtnicima i poduzetnicima.

"Primili smo pohvale od predsjednika UGP-a za ono što smo dosada činili kako bi pomogli obrtnicima i poduzetnicima, a Grad Varaždin će i dalje surađivati sa svima kojima je cilj osnažiti obrtnike i poduzetnike kako bi prevladali ekonomske poteškoće", rekao je Čehok.

Bujas je istaknuo da bi volio kada bi sa svim općinama i gradovima Udruga vodila takve razgovore, temeljene na budućim koracima gradske uprave.

"Grad Varaždin je već 15. ožujka prošle godine, praktički od samog starta, podupro svoje poduzetnike i obrtnike s otpisom čitavog niza davanja. Više od pet milijuna kuna je 'upumpano' u male poduzetnike i to su sve mjere za pohvalu. Nadam se da će se tako nastaviti i ove godine koja je poprilično nesigurna i nejasna za sve nas poduzetnike", rekao je Bujas pozvavši sve gradove i općine da se priključe takvom radu.

"Očekujemo daljnje smanjivanje nameta i poreza poduzetnicima i obrtnicima, prvenstveno mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima, dakle svima koji su članovi UGP-a a i onima koji to nisu", naglasio je predsjednik UGP-a.

Vrlo oštro Bujas je govorio o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) koja ga je, kako je rekao, tužila za iznos od 40 tisuća kuna.

"Moji stavovi su da je HGK jedna uhljebnička asocijacija, iza toga čvrsto stojim i dalje, ne mičem ni za pedalj svoju izjavu. Dapače, bit će zanimljiva ta ročišta gdje me baš zanima na koji način će pokazati što su radili zadnjih 30 godina i tko tu u vodstvu HGK nije član HDZ-a, recimo", rekao je Bujas.

Istaknuo je da je Udruga Glas poduzetnika prema svim članovima ista, svejedno je li riječ o članovima HDZ-a, SDP-a, Možemo, Domovinskog pokreta, Mosta ili, pak, nisu ni u jednoj političkoj stranci.

"Mi smo stranka svih Hrvata, svih poduzetnika, obrtnika, velike većine ljudi koji su u privatnom sektoru i imamo zajedničke i jasne ciljeve. Želimo razvoj pravosuđa, želimo efikasno pravosuđe, želimo smanjivanje poreza i hrpetine od 500 parafiskalnih nameta", poručio je Bujas nakon sastanka na kojemu je bio i koordinator regionalnog ureda UGP-a Varaždin Darko Molnar.