Marin Medak

'Brojke nisu tako velike, vrijeme je dobro, vjerujem da će biti otvaranja 1. ožujka'

24.02.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kazao je da vjeruje da će 1. ožujka doći do otvaranja ugostiteljskih objekata unatoč neizvjesnoj situaciji s obzirom na porast broja zaraženih

'Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa', kazao je Medak za RTL Danas.

'Oko 1000 i nešto obrta je odjavilo obrt. S pravnim subjektima nije tako mjerljivo. Skoro 42 posto ih je u blokadi. Izuzetno je dramatična situacija. Pomoć od države nije bila pravovremena. Nažalost, to se sve i dalje ide u tom smjeru. Nemamo kontroliranu situaciju', kazao je Medak komentirajući koliko će se ugostiteljskih objekata otvoriti.

Kazao je da vjeruje da će sve biti kao na jesen.

'Naravno da gosti moraju otići na toalet, ne mogu otiči na livadu. Neće biti dozvoljeno usluživati unutra. Ni jedna studija ne pokazuju da smo mi izvor zaraze. Mogu staviti da jedan čovjek može biti na terasi. Idiotski je da nama moraju davati obeštećenja a nisu na vrijeme kupili cjepiva', kazao je Medak za RTL Danas.