promjene u redu letenja

Britanska aviokompanija otkazuje linije prema Zadru i Puli za ljeto 2021.

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 26.10.2020 08:57
  • Objavljeno 26.10.2020 u 08:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Jet2, niskotarifna leisure aviokompanija koja nudi brojne redovne i charter letove iz Velike Britanije prema turističkim destinacijama u Europi, objavila je određene operativne promjene za ljetni red letenja 2021. godine. Ukinute su i linije prema hrvatskim zračnim lukama, piše Croatian Aviation

Ova je poznata britanska kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prometovala prema Puli, Splitu i Dubrovniku, znatno manje u odnosu na prošlu godinu, što je bilo i za očekivati s obzirom na globalnu pandemiju. Nakon što je Velika Britanija krajem kolovoza stavila Hrvatsku na "crvenu listu" ova je kompanija otkazala sve letove prema hrvatskim zračnim lukama za ovu godinu.

Prošle je jeseni Jet2 najavio uvođenje još jedne destinacije u Hrvatskoj, trebala je to biti Zračna luka Zadar, no zbog smanjene potražnje uzrokovane pandemijom COVID-19, kompanija je odlučila linije prema Zadru uvesti u ljeto 2021. godine.

Zbog kontinuirane nesigurnosti izazvane pandemijom COVID-19, kompanija je odustala od uvođenja linija prema Zadru u ljeto 2021. godine. Jet2 je planirao uvesti dvije linije za Zadar; iz Manchestera i Londona, piše Croatian Aviation.

Putnici koji su već kupili karte za ljeto 2021. godine u Zadru biti će kontaktirani od strane kompanije kako bi im ponudili alternativu, što uključuje rezervaciju leta prema Zračnoj luci Split prema kojoj ćemo prometovati i sljedećeg ljeta.

Osim Zadra, kompanija idućeg ljeta neće prometovati ni na liniji London Stansted - Pula. Radi se o dugogodišnjoj liniji koja je uredno prometovala dulji niz godina, no zbog smanjene potražnje koju kompanija predviđa i za sljedeće ljeto, Jet2 ovu liniju neće imati u ponudi sljedeće ljetne sezone.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!