na crvenoj listi

Britanci izazvali potpuni prometni kaos u Crnoj Gori

27.08.2021 u 13:47

Bionic
Reading

Niskotarifni prijevoznik easyJet od idućeg tjedna obustavlja sezonske letove iz London Gatwicka i Manchestera za Tivat nakon što je britanska vlada jučer najavila da će Crnu Goru staviti na svoju crvenu listu od ponedjeljka u 5 sati po našem vremenu

To je, dakako, izazvalo pravi prometni kaos u crnogorskim zračnim lukama.

Zemlje s crvenih popisa su one za koje britanska vlada kaže da predstavljaju najveći rizik od covida i da ih ne treba posjetiti "osim u najekstremnijim okolnostima", piše ex-Yu Aviation News. Oni koji se vraćaju iz zemalja s crvenih popisa moraju se samoizolirati deset dana u karantenskom hotelu koji je odobrila vlada, rezervirati i platiti unaprijed, bez obzira na status cijepljenja pojedinca.

Putnicima koji nemaju britansko ili irsko državljanstvo ili boravište neće biti dopušten ulazak u Englesku na putovanju iz Crne Gore. easyJet će u nedjelju obavljati posljednju uslugu od Tivta do Manchestera, koja je rasprodana. Zrakoplovni prijevoznik planirao je do 27. rujna izvoditi dva tjedna leta iz Londona Gatwicka za Tivat, a do 3. listopada dva tjedna iz Manchestera. Svi letovi nakon ove nedjelje sada su otkazani. U ovom trenutku Ryanair nastavlja prodavati letove između London Stansteda i Podgorice, međutim, karte iz glavnog grada Crne Gore za London rasprodane su za nadolazeću uslugu ove nedjelje, dok će karte u jednom smjeru nakon toga koštati više od 340 eura.

U međuvremenu, Air Serbia, kao najprometniji transferni avioprijevoznik iz Crne Gore, rasprodan je na liniji Beograd - London Heathrow i danas i za sljedeći let u nedjelju u poslovnoj i ekonomskoj klasi. Letovi easyJeta iz obližnjeg Dubrovnika za London Gatwick i Manchester rasprodani su za ovaj vikend.

U vrijeme pisanja ovog teksta karte su ostale na raspolaganju za nedjeljnu uslugu do Bristola, ali se prodaju po cijeni od 400 eura u jednom smjeru.

Crna Gora je prva zemlja bivše Jugoslavije koja se našla na crvenoj listi Velike Britanije.