glavni izvršni direktor

Bivši čelnik Fonda za obnovu Damir Vanđelić ima novi posao, pogledajte o čemu je riječ

30.07.2022 u 13:32

Bionic
Reading

Damir Vanđelić imenovan je glavnim izvršnim direktorom startupa RoomOrders Global koji je dio grupe RoomOrders Inc. Riječ je o prvoj aplikaciji za naručivanje hrane i pića putem QR koda u hotelima i ugostiteljskim objektima

'Drago mi je što se pridružujem ovoj ambicioznoj skupini lokalnih poduzetnika, koji su već pozicionirali svoj brend na međunarodnoj razini, kao lider u ugostiteljstvu. Mobilno naručivanje i plaćanja su u trendu, a nadam se da ću RoomOrders učiniti još boljim mjestom, posebno kada taj sektor procvjeta. Postoji za to snažan potencijal na svim jadranskim plažama, posebno u kampovima i odmaralištima, a koji se lako može preslikati na globalnu razinu', rekao je tim povodom Vanđelić.

Na novoj će se poziciji usredotočiti na strateško širenje hrvatskog startupa u europskim odmaralištima te na prikupljanje kapitala. Pridružit će se izvršnom direktoru RoomOrders Inc., Eugeneu Brčiću Jonesu, koji će se jače usredotočiti na marketing i PR iz sjedišta tvrtke u Newarku, u američkoj saveznoj državi Delaware.

'Vanđelić je jedan od najsposobnijih hrvatskih menadžera i njegovo razumijevanje sektora hotelijerstva i ljetovališta u Hrvatskoj, kao i u Europi, vrlo je impresivno. Veselim se suradnji s Damirom i sinergiji s našim međunarodnim operacijama', rekao je Brčić Jones.

  • +2
Damir Vanđelić Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

'Ovo je velika stvar za RoomOrders. Dugačak je popis jakih korporacija koje 'ganjaju' Vanđelića, kao i političkih stranaka koje ga vide kao kandidata za najviše dužnosti u Hrvatskoj. Srećom Vanđelić želi podijeliti svoje veliko iskustvo u startup sektoru, a usto može uskladiti RoomOrders sa svojim drugim angažmanima', rekao je Viktor Matić, osnivač i predsjednik RoomOrders Inc. Matić pritom podsjeća da se Vanđelić već okušao u nekoliko startupa i nada se da će njegovo iskustvo i veze uzdići RoomOrders dok ulazi u razdoblje ubrzanog rasta.

Damir Vanđelić

Vanđelić je stekao MBA titulu na Sveučilištu u Liverpoolu. Dosad je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora Ine i predsjednika Nadzornog odbora Cromaris. Bio je i član Uprave Croatia osiguranja te član Uprave Adris Grupe i Adria Resorts. Također je obnašao dužnost predsjednika Uprave Croatia osiguranja i predsjednika Vijeća Hanfe, zatim izvršne uloge u vodećim tvrtkama poput Plive, gdje i započeo svoju karijeru, te Interbrewa. Bivši je šef Fonda za obnovu, a često ga u javnosti opisuju i kao 'nesuđenog kandidata za premijera i gradonačelnika Zagreba'. Nedavno je osnovao Znanstveno-razvojnu inicijatvu (ZRIN), okupljajući znanstvenike i stručnjake s kojima, kako je pojasnio u lipnju, 'želi promišljanjem ponuditi novu razvojnu paradigmu Hrvatske'. U lipnju ove godine Vanđelić je odvjetnicom Ksenijom Čerin osnovao tvrtku Damak upravljanje d.o.o. koja će se između ostalog baviti i startupima te ulaganjima.

Podsjetimo, RoomOrders je platforma koja gostima omogućuje beskontaktno naručivanje i plaćanje hrane i pića putem pametnih uređaja u hotelima, restoranima, barovima i kafićima; bilo da se gosti nalaze u predvorju, na krovu hotela ili na ležaljkama uz bazene i plaže. RoomOrders se koristi u oko 300 hotelskih i ugostiteljskih objekata diljem svijeta, uključujući vodeće hotelske lance kao što su Hilton, Marriott, IHG i Accor. Dio su i velikih hotelskih lanaca u Hrvatskoj – od Westina do Sheratona – a primarni fokus bio je na vanjskom tržištu gdje su se brzo nametnuli kao partner u najpoznatijim hotelskim brendovima u SAD-u, Australiji, Europi, Africi i Aziji.

Također, tijekom pandemije su uvidjeli s kakvim se izazovima suočavaju hrvatski ugostitelji. Zato su uslugu proširili na restorane, bistroe i kafiće, čime se smanjuje fizički kontakt između gostiju i osoblja preko menija koje su u ovom slučaju zamijenili digitalnima.