SASTANAK S PREMIJEROM

Predsjednik NO Ine o Vanđelićevim optužbama: Zatečen sam, odluke su se donosile jednoglasno

30.08.2022 u 20:22

Bionic
Reading

Hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine uoči sutrašnje izvanredne sjednice sastali su se poslijepodne u Vladi s premijerom Plenkovićem.

- Glavni zaključak sastanka je da su postojeće informacije nedostatne, da nitko ne zna kako upravljački procesi u Ini funkcioniraju. Zato je predsjednik Nadzornog odbora zatražio od Uprave detaljan izvještaj kako Ina funkcionira iznutra. Također, žele znati kako i tko donosi odluke, izvijestila je Matea Šeparović u središnjem Dnevniku HRT-a.

- Mi smo izmijenili informacije o ovome slučaju, dakle sve informacije koje imamo i koje su svakako nedostatne da bismo mogli imati kompletnu sliku, ali od sjednice sutra očekujemo upravo to. Ona mora prije svega dati odgovor što se dogodilo u tom upravljačkom sklopu, gdje je zakazano i naravno, ono što sada treba učiniti, iskoristiti ovaj trenutak da se poslovni procesi potpuno promijene, da oni budu transparentni, da se jasno zna tko potpisuje, tko je odgovoran za što i da se ti poslovni procesi Ine unaprijede. Mislim da je to najmanje što možemo učiniti, rekao je Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Upitan kako komentira optužbe Damira Vanđelića, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora u Ini, da je upozoravao na gubitke i na kadrovska rješenja, Mikuljan je odgovorio da je zatečen iz razloga što je Nadzorni odbor sve odluke donosio jednoglasno.

  • +7
Privođenje osumnjičenika na sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

- Naravno da je pri donošenju tih odluka bilo pitanja, diskusija, mimoilaženja, ali smo na kraju jednoglasno donijeli sve te odluke i ja ne znam čemu sve ovo.

- Kao predsjednik Nadzornog odbora dao sam mu informaciju što sam zatražio od Uprave, a zatražio sam iscrpno izvješće o svim aspektima ovog slučaja, posebno o aspektima poslovnih procesa koji se odvijaju u Ini, rekao je Mikuljan.

Sutra je sjednica Nadzornog odbora Ine.

- Hrvatski članovi, kao i mađarski, mogu samo saslušati izvješće Uprave. Ako ono bude nedostatno, mi ćemo tražiti dopunu. Dakle, želimo kompletan uvid, poručio je Mikuljan.