prijavio ih dorh-u

Bankari oštro odgovorili Goranu Aleksiću: Lažeš!

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 04.10.2019 15:49
  • Objavljeno 04.10.2019 u 15:49
Zdenko Adrović, direktor HUB-a

Zdenko Adrović, direktor HUB-a

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska udruga banaka (HUB) reagirala je na istup saborskog zastupnika SNAGA-e Gorana Aleksića. On je u petak izvjestio da je kazneno prijavio Državnom odvjetništvu (DORH) banke osuđene u kolektivnom sudskom procesu vezanom za kredite u švicarskom franku zbog, kako je naveo, udruženog zločinačkog pothvata protiv građana Hrvatske

Aleksić je DORH-u prijavio sedam banaka: Erste & Steiermarkische Bank, Zagrebačku banku, Privrednu banku Zagreb, Addiko Bank, Raiffeisenbank Austria, OTP banku i Splitsku banku koja je uklopljena u OTP, te Sberbank.

Aleksić se osvrnuo i na arbitražni spor u Washingtonu koji su pokrenule četiri banke protiv Hrvatske zbog konverzije CHF kredita ustvrdivši da je takav spor suprotan pravu EU-a.

'Banke su lopovi koji su opljačkali hrvatske građane. Konverzijom koja je bila provedena samo su smanjenje glavnice s valutnom klauzolom u CHF-u ali time nisu vraćene niti preplaćene kamate niti preplaćeni tečaj niti zatezne kamate', rekao je Aleksić.

Na njegove napade iz HUB-a su reagirali priopćenjem koje u cjelosti prenosimo.

'Hrvatska udruga banaka ne može komunicirati u javnom prostoru na način kao što to radi saborski zastupnik Goran Aleksić, služeći se neistinama i koristeći neprimjerenu retoriku. Suvišno je komentirati i činjenično neutemeljene te paušalne optužbe koje obilato koristi u dnevno političke svrhe, kao što je to bio slučaj i u dosadašnjem djelovanju kada je kontinuirano stvaran pritisak na pravosudna tijela u Hrvatskoj', poručili su iz HUB-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!