UDRUŽIVANJE BROKERSKIH KUĆA

Auctor, Hita i ICF pregovaraju o spajanju

Ratko Bajakić, vlasnik ICF brokera

Ratko Bajakić, vlasnik ICF brokera

Izvor: Cropix / Autor: Midzor Sučić / CROPIX

Ratko Bajakić, vlasnik brokerske kuće ICF Broker, potvrdio je za Business.hr da s nekoliko brokerskih kuća pregovara o mogućem kapitalnom povezivanju, ali ipak nije želio potvrditi da je riječ o spajanju s Hitom Ivana Tadina i Auctorom Marijana Palića

Niski prihodi od posredovanja u trgovini vrijednosnim papirima i pad tržišta većinu brokerskih kuća otjerali su u gubitke. Nakon zatvaranja dijela brokerskih kuća i smanjivanja broja zaposlenih na redu je, po svemu sudeći, konsolidacija brokerske scene, o čemu se već dugo otvoreno govori.

Među najizglednijim kandidatima za spajanje su nezavisne brokerske kuće suočene sa sve većim gubicima. U prvom su ovogodišnjem tromjesečju i Hita i ICF bili na top listi pet najvećih gubitaša među brokerskim kućama koje nisu u vlasništvu banaka, ICF drugi s minusom 895,4 tisuća kuna, a Hita peta s 439,4 tisuća kuna minusa, dok je Auctor imao najveću dobit, 693,2 tisuće kuna.

U travnju je Hita ostvarila 4,59 posto ukupnog prometa na Zagrebačkoj burzi, Auctor 2,45, a ICF brokeri 1,13 posto. Udruživanje bi ovim trima kućama donijelo treće mjesto po prometu s udjelom 8,17 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi