mjesečno izvješće

Agrokor objavio: Sve kompanije posluju bolje od plana, pogledajte tko je najveća zvijezda

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 12.03.2019 09:40
  • Objavljeno 12.03.2019 u 09:40
Fabris Peruško i Irena Webber

Fabris Peruško i Irena Webber

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

U utorak je objavljeno novo mjesečno izvješće izvanredne uprave za razdoblje od 11. veljače do 10. ožujka 2019. godine, a koje prati razvoj gospodarske i financijske situacije te izvještava o realizaciji operativnih aktivnosti izvanredne uprave i ukupnog poslovanja Agrokora

U izvješće su uključeni rezultati 16 kompanija iz tri poslovna segmenta: Maloprodaja i veleprodaja, Prehrana i Poljoprivreda koje su u promatranom razdoblju ostvarile 1,5 milijardi kuna prihoda te 34,2 milijuna kuna operativne dobiti. Sve poslovne grupe bilježe porast prihoda i EBITDA.

Poslovna grupa Prehrana ostvarila je rast prihoda od 1,9% u odnosu na plan na 443 milijuna kuna, odnosno povećanje EBITDA od 19,8% na 14,7 milijuna kuna. Pritom posebno treba istaknuti poslovne rezultate Zvijezde d.d. koja je ostvarila 48 milijuna kuna prihoda što je za 3 milijuna kuna veći prihod od plana, a istodobno joj je EBITDA gotovo tri puta veća od plana.

Poslovna grupa Maloprodaja i veleprodaja zabilježila je 0,6% veći prihod od plana, koji tako u siječnju 2019. godine iznosi 905 milijuna kuna. U sklopu ove Poslovne grupe potrebno je dodatno naglasiti poslovne rezultate Konzuma koji je ostvario dva posto veći prihod i EBITDU koja je za 24 milijuna kuna bolja od plana.

U Poslovnoj grupi Poljoprivreda prihod je veći od plana za 34 posto i iznosi 192 milijuna kuna zbog većih prihoda u segmentu prodaje žitarica i uljarica. Istodobno je EBITDA veća od plana za 61,1 posto zbog rasta cijena žitarica i uljarica te sinergijskih ušteda koje su ostvarene na troškovima sirovina i materijala

  • +9
  • +6

Fabris Peruško i Irena Weber

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!