veliki posao

AD Plastik kupio mađarsku tvornicu autodijelova koja opskrbljuje Volkswagen, Bentley i Suzuki

26.07.2018 u 13:28

Bionic
Reading

AD Plastik Grupa postala je stopostotni vlasnik mađarske kompanije Tisza Automotive, čime ostvaruje ključne ciljeve poslovne strategije i srednjoročnog plana razvoja, priopćeno je solinske kompanije

Tisza Automotive proizvođač je plastičnih komponenti s više od 15 godina iskustva u automobilskoj industriji. Vodeći je dobavljač Suzukijeve tvornice u Mađarskoj, a osim Suzukija najvažniji su kupci Bentley i Volkswagen čiji su dobavljač prve razine.

Ključne tehnologije tvornice u Mađarskoj su injekcijsko prešanje i puhanje koje su kompatibilne s postojećim tehnologijama AD Plastik Grupe. Ima više od 400 zaposlenih, a proizvodni pogoni, skladišta i uredi protežu se na 22.400 metara kvadratnih.

Tisza Automotive, kao dobavljač druge razine, proizvodi i za druge proizvođače automobila pa su na listi njihovih kupaca Rehau, APCB, Reydel, Hanon Systems, Vernicolor, Mitsuba, Heycoustics i mnogi drugi.

'Potencijalne akvizicije razmatrali smo i najavljivali duže vrijeme i to je dio naše poslovne strategije. Srednja i istočna Europa jedna su od najbrže rastućih tržišta u autoindustriji pa je Tisza Automotiv bio logičan izbor. Nalaze se na jako dobrom zemljopisnom položaju u odnosu na proizvođače automobila u tom dijelu Europe, imaju iskustvo u autoindustriji i dobar portfelj kupaca te koriste i razvijaju iste tehnologije kao mi. Nakon dubinske analize kompanije, prepoznali smo njihov daljnji potencijal razvoja i rasta te pozitivne učinke preuzimanja. Ovom akvizicijom širimo portfelj svojih kupaca i stvaramo dobre preduvjete za ostvarenje planiranog rasta Grupe', izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Tisza Automotive u 2017. godini ostvarila je poslovne prihode veće od 20 milijuna eura, a u sljedećih pet godina planiran je njihov rast.