male tajne

4 načina za lakši pronalazak kvarta iz snova

11.03.2019 u 08:35

Bionic
Reading

Prilikom biranja kuće ili stana u kojem ćete živjeti, lokacija je ključna stavka koja redovito utječe na cijenu i atraktivnost nekretnine

Unatoč tome, nerijetko se događa situacija gdje vam se zbog lokacije svidi određena nekretnina, uselite se u nju, ali s vremenom počnete primjećivati da kvaliteta života u tom naselju, kao i sadržaji koji se nude, nisu u skladu s onim što ste očekivali ili s onim što vam je u tom trenutku potrebno. Imati stan u centru grada, primjerice, može djelovati sjajno, ali buka, gužve, teži pronalazak parkirnog mjesta, nerijetke manifestacije koje se protežu do dugo u noć itd. ipak nisu dio maštarije o ugodnom stanovanju, ali jesu realna slika života u centru.

Kako onda pronaći idealan kvart za život? Platforma za oglašavanje nekretnina - Prvi Kvadrat donosi četiri savjeta koja će vam pomoći u pronalasku naselja koji će biti upravo po vašem guštu.

1. Definirajte vrstu nekretnine

Tražite li kuću, stan, zemljište, poslovni prostor ili turističku nekretninu? Koliku kvadraturu želite, broj spavaćih soba, kupaonica, katova, želite li bazen, podrum itd.. Posljednje, ali najbitnije je definicija budžeta, odnosno maksimalna suma novaca koju ste spremni izdvojiti za kupnju željene nekretnine.

2. Što očekujete od kvarta, koje karakteristike, atmosferu i sadržaje?

Želite li da je vaš dom okružen zelenim površinama, u tišem, obiteljskom i mirnijem ozračju, blizu trgovačkog centra, bolnice ili crkve ili ipak težite dinamičnom, bučnom i užurbanom okruženju gdje su vam svi veći sadržaji udaljeni par koraka.

3. Iskoristite blagodati tehnologije

Istražite što drugi pišu o tom kvartu, koje su mu mane, a koje vrline, je li kvart siguran za djecu i njihovo odrastanje, prilagođen šetnji s kućnim ljubimcima, kakve su najbliže škole i vrtići, gdje se nalazi trgovina i dom zdravlja, najbliža tramvajska i autobusna stanica…

4. Prošećite se željenim kvartom

Našli ste kvart koji bi mogao imati sve što tražite? Odlično! Prvom prilikom uputite se u šetnju tim naseljem, izvidite kako izgleda susjedstvo, pogledajte sadržava li uistinu ono što tražite. Šetnjom ćete najbolje stvoriti dojam o naselju. Može se dogoditi da vam se jako svidi ono što ste pročitali o tom kvartu na internetu, ali čim ste zakoračili u njega otkrijete da vam 'vibra' tog susjedstva ipak ne odgovara.

Nemojte dozvoliti da vam mišljenje drugih bude presudno u odabiru lokacije sve dok te tvrdnje niste i sami provjerili. Najvažnije je da se vama sviđa kvart, da se u njemu osjećate ugodno i sigurno te da ispunjava vaše potrebe za traženim sadržajima. Zapamtite samo da se potrebe s godinama mijenjaju pa birajte pametno ako se ne želite više puta seliti.