SPASONOSNI SUSTAVI

Vozač bez svijesti vozio 25 kilometara autocestom: Policija ga na dovitljiv način uspješno zaustavila

17.08.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Renault Clio onesviještenog vozača imao je uključen tempomat i Lane Assist sustav. To što niti jedno vozilo nije bilo oštećeno prilikom njegova zaustavljanja najbolji je dokaz da pomoć pri vožnji nije nepotreban luksuz

Vozač bez svijesti viđen je u nedjelju ujutro sa svojim Renault Cliom na E314 iz Genka u smjeru Halena, u Blegiji. Zahvaljujući tempomatu i Lane Assist sustavu pomoći vozaču (sustav za zadržavanje vozila u prometnom traku), automobil je mogao samostalno ostati u traku, i to čak 25 kilometara. Očigledno su vozačeve ruke ostale na upravljaču pa je sustav bio aktivan.

Kako prenosi HAK revija, vozači koji su se vozili autocestom primijetili su da se Renault Clio kreće lijevo desno unutar prometnog traka i obavijestili policiju. Savezna cestovna policija i policijski CARMA tim na kraju su usporili automobil do potpunog zaustavljanja vozeći ispred Clija.

To što niti jedno vozilo nije bilo oštećeno prilikom njegova zaustavljanja najbolji je dokaz da pomoć pri vožnji nije nepotreban luksuz. Više o ADAS sustavima pomoći u vožnji smo u više navrata pisali u Autozoni.

'Nekoliko svjedoka prijavilo je kako je automobil s vozačem bez automobila vozio prilično velikom brzinom po E314', rekla je policija CARMA. Svjedoci su vidjeli vozača bez svijesti u automobilu. Neki od njih pokušali su privući pozornost vozača sirenom, što je dobar pokušaj, ali nažalost nije bilo odgovora.

Još nije jasno što je uzrokovalo njegovu nesvijest, pa je u nesvjesnom stanju prebačen u bolnicu. Njegovo zdravstveno stanje nije poznato.