test Snage

[VIDEO] Ford Ranger ne puca ni pod udarom 'topovske kugle'

28.06.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Ovakav test prilično je ekstreman i nije uobičajen pri testiranju vozila. No, kako su se inženjeri Ford Rangera pohvalili svojim 'konjem za utrku', svoje su tvrdnje morali i dokazati. Pogledajte

Izvor: Promo fotografije

Znanost o čvrstini, tako bi se jednim imenom moglo objediniti sve testove koje su inženjeri Forda Rangera izvršili na svojem Pick Up-u ne bi li dokazali njegovu premoć nad vozilima istog kalibra, drugih proizvođača.

Nakon što su ga 'upregnuli' s jednom tonom i poslali uz nagib u nemogućim uvjetima, na drugom testu su opet učinili nešto naoko neizvedivo. Vozilu su ovoga puta testirali izdržljivost prostora za teret i snagu ovjesa.

Ford Ranger Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

S visine od preko 2,5 metara spustili su težak građevinski materijaj koji je vozilo opteretio s preko 1500 kg prilikom udara, što je ekvivalent udaru topovske kugle u prostor za teret, pri brzini od 82 km/h. Ovakav test prilično je ekstreman i nije uobičajen pri testiranju vozila. No, kako su se inženjeri Ford Rangera pohvalili svojim 'konjem za utrku', svoje su tvrdnje morali i dokazati. Uživo!

Je li vozilo podnijelo udar? Kolike je oštete pretrpio Ford Ranger? Nećemo ništa otkriti, uvjerite se sami u video testu.

Više informacija potražite na ford.hr