DOBRE VIJESTI

Sve je spremno za 90. izdanje salona automobila u Ženevi; usprkos koronavirusu sajam će se održati

Jedan od najomiljeniji autosalona na svijetu GIMS 2020. u Ženevi će se održati kako je i planirano

Jedan od najomiljeniji autosalona na svijetu GIMS 2020. u Ženevi će se održati kako je i planirano

Izvor: EPA / Autor: LAURENT GILLIERON

Mnogi proizvođači automobila, kao što su Bentley, Ferrari, Volkswagen, Škoda i drugi spremni su razotkriti neke od najvažnijih novih automobila 2020. godine

Organizatori salona automobila u Ženevi, jednog od vodećih automobilskih događaja u Europi, priopćili su kako će se taj event održati kako je i planirano, usprkos izvješćima o globalnoj epidemiji koronavirusa koja sugeriraju da se izbjegavaju ovakva masovna događanja.

Bugatti Voiture Noire (Ženeva 2019.)

Bugatti Voiture Noire (Ženeva 2019.)

Izvor: EPA / Autor: MARTIAL TREZZINI

Zabrinutost zbog širenja virusa Covid-19, podrijetlom iz Kine, dovela je do otkazivanja tehnološkog događaja Mobile World Congress koji se trebao održati u Barceloni krajem ovog mjeseca. Ta je odluka uslijedila nakon što je veliki broj izlagača, kao što su LG, Sony, Intel, ZTE, Vivo, HMD Global odustao od nastupa navodeći zabrinutost zabog mogućih zdravstvenih problema.

No, glasnogovornik Geneva International Motor Showa je rekao da je izložba u Ženevi spremna za otvaranje 2. ožujka, dodajući kako su dužnosnici ovog autosalona 'promatrali situaciju i moguće posljedice za njezine zaposlenike, izlagače i posjetitelje'.

Autosalon Ženeva 2019.

Autosalon Ženeva 2019.

Izvor: EPA / Autor: LAURENT GILLIERON

Kao dio 'plana sanitarnih mjera' za zaštitu zdravlja posjetitelja biti će poduzete brojne mjere predostrožnosti, uključujući nekoliko koraka čišćenja i dezinfekcije i kampanju podizanja svijesti.

U Švicarskoj zasad nije bilo pozitivnih slučajeva virusa Covid-19, a glasnogovornik je rekao da trenutno nijedan od izlagača nije otkazao. Potvrdu da je ovo događanje spremno za početak će pozdraviti industrija, s velikim brojem unaprijed predviđenih premijera modela koje će se tamo održati.

U svakom slučaju, ovdje u Autozoni ćemo uskoro najaviti sve vruće novitete i proizvođače automobila koje ćemo imati prilike vidjeti na ovogodišnjem jubilarnom 90. izdanju jednog od najomiljenijih svjetskih salona automobila. Inače, GIMS u Ženevi se održava od 5. do 15. ožujka 2020. godine nudi i vam iz prve ruke sve novitete iz svijeta automobilske industrije i inovacije povezane s autoindustrijom. Najpoznatiji svjetski proizvođači predstaviti će svoje najnovije modele, od učinkovitih gradskih automobila do hiper-automobila iz snova.

Subaru Viziv (Ženeva 2019.)

Subaru Viziv (Ženeva 2019.)

Izvor: EPA / Autor: CYRIL ZINGARO

Među ostalim, očekujemo da ćemo vidjeti sportsku GTI verziju novog Volkswagen Golfa 8. generacije, koji svoju platformu dijeli s konkurentskim modelom Audi A3, kao i osvježenu Mercedes-Benz E-klasu, dok će sigurno biti i nekoliko iznenađenja.

Međutim, neće svi veliki proizvođač biti prisutni na ovogodišnjoj izložbi. Lamborghini je potvrdio da neće prisustvovati, odlučivši se usredotočiti na prigodne događaje za predstavljanje svojih novih modela, isto tako PSA Grupa (uključujući Peugeot i Opel, a vjerojatno niti Citroën i DS) i Jaguar Land Rover također neće nastupiti.

Italdesign Davinci (Ženeva 2019.)

Italdesign Davinci (Ženeva 2019.)

Izvor: EPA / Autor: CYRIL ZINGARO

Za kraj, svakako treba reći da će se ceremonija dodjele nagrade za Automobil godine Europe 2020., održati 2.ožujka u Conference Centru Palexpoa. Pogledajte kojih sedam automobila je ostalo u najužem izboru.

Izbor europskog automobila godine bti će objavljen 2. ožujka u Ženevi

Izbor europskog automobila godine bti će objavljen 2. ožujka u Ženevi

Izvor: Promo fotografije / Autor: COTY

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!