Car of the Year 2020.

[ANKETA] Objavljen popis 'Automobila godine 2020.': Pogledajte kojih 7 modela je u najužem izboru i glasajte za svog favorita!

Sedam automobila je ušlo u najuži izbor za Automobil godine 2020.

Sedam automobila je ušlo u najuži izbor za Automobil godine 2020.

Izvor: Promo fotografije / Autor: COTY

Automobili moraju biti u osnovi novi modeli, dostupni u najmanje pet europskih zemalja u trenutku glasanja, dok 60 sudaca koji predstavljaju 23 europske zemlje odabire uži izbor

Objavljena je skraćena lista od sedam nominiranih modela automobila, koji su ušli u najuži izbor za nagradu Automobil godine 2020. Iz prošiene liste od 30 modela koji ispunjavaju sve uvjete ovih sedam je prošlo dalje:

  • BMW serije 1
  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Porsche Taycan
  • Renault Clio
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla

Automobili koji ispunjavaju uvjete moraju biti u osnovi novi modeli, a dostupni su u najmanje pet europskih zemalja u trenutku glasanja. Oko 60 sudaca koji predstavljaju 23 europske zemlje odabire uži izbor jednostavnim glasanjem. Glasanje u drugom krugu odvija se u novoj godini, a pobjednički automobil će biti objavljen na salonu automobila u Ženevi u ožujku 2020. godine.

Frank Janssen, predsjednik žirija Car of the Year

Frank Janssen, predsjednik žirija Car of the Year

Izvor: Promo fotografije / Autor: COTY

'Ovaj uži izbor predstavlja trenutne razvojne pravce u automobilskom poslu', kaže Frank Janssen, predsjednik žirija Car of the Year. 'Vidimo da je u tijeku elektrifikacija, kao i najviši standard u motorima s unutarnjim sagorijevanjem'. Električna vozila predstavljaju Porsche Taycan, kao i Tesla Model 3, ali ona također ulaze i na masovno tržište, kao što pokazuje Peugeot 208 koji će biti dostupan i kao električna verzija.

Hibridi koji koriste regenerativno kočenje postaju sve češći kako bi smanjili potrošnju goriva i emisije. Ne samo Toyota koja je izumila ovu tehnologiju, već i Ford i Renault. 'BMW serije 1 naglašava da tehnologija motora s unutarnjim sagorijevanjem i dalje ima ogroman potencijal', kaže Frank Janssen. Nakon daljnjeg temeljitog testiranja, konačni krug glasovanja krajem veljače odlučiti će Automobil godine 2020. To će biti objavljeno na otvaranju Međunarodnog sajma automobila u Ženevi u ponedjeljak, 2. ožujka, u 15 sati.

  • +2

Car of the Year 2020

Izvor: Promo fotografije / Autor: COTY

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!