uoči premijere

Škoda objavila skice novog Superba: Četvrta generacija s novim dizajnerskim jezikom Modern Solid

26.10.2023 u 08:15

Bionic
Reading

'Superb je tradicionalno oblikovao Škodin dizajnerski jezik i četvrta generacija modela nastavit će činiti upravo to: njegov izgled karakteriziraju oštro iscrtane linije, jasno definirane i dinamične proporcije te moderan skulpturalan i kristalan stil'

Tek nešto više od tjedan dana do premijere četvrte generacije Superba, Škoda je objavila vanjske skice svoje potpuno nove perjanice s motorom s unutarnjim izgaranjem (ICE). Njegov dizajn uključuje elemente iz novog dizajnerskog jezika Modern Solid, a ključne značajke uključuju unaprijeđena LED Matrix prednja svjetla i LED stražnja svjetla s kristalnim elementima.

Svjetska premijera bit će emitirana uživo 2. studenog u 19:00 (CET), a moći ćete ju pratiti na Škoda Storyboard stranici i Škodinom YouTube kanalu.

'Superb je tradicionalno oblikovao Škodin dizajnerski jezik i četvrta generacija modela nastavit će činiti upravo to: njegov izgled karakteriziraju oštro iscrtane linije, jasno definirane i dinamične proporcije te moderan skulpturalan i kristalan stil.' rekao je Oliver Stefani, voditelj Škoda Designa.

Vanjske skice pokazuju prve značajke novog dizajnerskog jezika Modern Solid. Time naglašavaju predanost Škoda Auto razvijanju svoje dizajnerske filozofije, dok u isto vrijeme ostaju vjerni poznatim vrijednostima marke kao što su praktičnost i prostranost.

Još dulji i viši Superb četvrte generacije dolazi s poboljšanim aerodinamičkim performansama i brojnim istaknutim detaljima. Između ostalog, prednja su svjetla postala oštrija i kristalnija, prostor za glavu i prtljažnik znatno su narasli.