Renault City K-ZE

Praktičan i pouzdan: Ovo je Renaultov električni gradski automobil A-segmenta upakiran u samo šest mjeseci

23.04.2019 u 10:49

Bionic
Reading

U suradnji Renaulta i njegova kineskog partnera na tržište ove godine izlazi prvo zajedničko električno

Na autosalonu u Šangaju Thierry Bolloré, predsjednik Uprave Groupe Renault, predstavio je model City K-ZE, potpuno električno gradsko vozilo SUV dizajna iz globalnog A-segmenta. Samo šest mjeseci nakon predstavljanja koncepta na Sajmu automobila u Parizu, ovo je šesti potpuno električni automobil iz Renaulta spreman za tržište. Prva javna prezentacija pokazuje sposobnost Renaulta i DRAC-a da pretvore koncept EV u stvarnost, s početkom prodaje koji će biti objavljen prije kraja godine.

Inače, DRAC ili Dongfeng Renault Automobile Company je kineski joint venture između Dongfeng Motor Group i Renaulta, koji će proizvoditi i prodavati vozila pod oznakom francuske marke. Prvi je ovo zajednički pothvat marke u proizvodnji električnog vozila koje je dizajnirano u Kini za Kinu, Renault City K-ZE će se proizvoditi u Kini prema strogim globalnim standardima kvalitete te će koristiti Renaultovu naprednu električnu tehnologiju.

City K-ZE ima ima jasne linije i mišićavi kompaktni oblik s LED dnevnim svjetlima, a s obzirom na to da smjera na SUV segment, i njegova je visina od podloge 150 mm. K-ZE ima 2423 mm dugi međuosovinski razmak i prtljažni prostor volumena 300 litara, koji su vodeći u svom segmentu, što čini K-ZE pouzdanim i praktičnim za svakodnevni život.

Njegovi višestruki načini punjenja električnom strujom čine ga kompatibilnim s 220V kućnim priključcima i javnom infrastrukturom. U brzom punjenju potrebno je samo 50 minuta za punjenje od 0 do 80 posto. U sporom punjenju potrebna su četiri sata da se napuni do 100 posto, što je potpuno prikladno za brzi gradski život.

  • +5
Renault City K-ZE Izvor: Promo fotografije / Autor: Zulong JIANG/BEIJING NDC STUDIO,INC.

Njegov inteligentni interaktivni sustav s 8-inčnim multifunkcionalnim zaslonom osjetljivim na dodir u boji osigurava da putnici ostaju povezani cijelo vrijeme gdje god išli. Oni također mogu pristupiti daljinskoj kontroli na svojoj aplikaciji. Ima online navigaciju i nadzor funkcija električnog vozila u realnom vremenu. Korisnici imaju jednostavan pristup značajkama kao što su on-line zabava, 4G WiFi i pametno prepoznavanje glasa.

U skladu s Renaultovom filozofijom usmjerenom na čovjeka, Renault City K-ZE ima PM2,5 senzore i sustav kontrole kvalitete zraka, što omogućuje procjenu kvalitete kabinskog zraka i automatsko prebacivanje između unutarnje i vanjske cirkulacije zraka, nudeći zdrav, osvježavajući prostor u kabini. Što se sigurnosnih funkcija tiče, K-ZE ima funkcije sustava za nadzor tlaka u gumama (TPMS) i stražnju kameru za vožnju unatrag.