VW ID. SPACE VIZZION

Pogledajte kakvo čudo na četiri kotača Volkswagen šalje u proizvodnju 2021.

09.11.2019 u 08:29

Bionic
Reading

Najnoviji konceptni uradak iz Wolfsburga ima oblik jednog karavana i kombinira aerodinamične karakteristike gran turisma s prostranošću SUV-a

Volkswagen je objavio prve službene skice budućeg novog člana svoje obitelji električnih vozila uoči javnog predstavljanja na sajmu automobila u Los Angelesu. Model ID. Space Vizzion inačica je luksuzne limuzine ID. Vizzion, a predstavljen je početkom 2018. godine i potvrđen je za proizvodnju krajem sljedeće godine.

ID. Space Vizzion opisan je kao 'karavan sutrašnjice koji kombinira aerodinamične karakteristike gran turisma s prostranošću SUV-a'. Koncept koristi proširenu verziju platforme MEB (Modular Electric Drive Matrix ) Volkswagen grupe, a tvrtka obećava da će biti sposoban ostvariti domet do 590 kilometara (WLTP) ili 300 milja (EPA) s jednim punjenjem.

Volkswagen tvrdi da ima 'potpuno digitalizirani kokpit' uz korištenje održivih materijala kao što je AppleSkin, umjetna koža napravljena djelomično od ostataka proizvodnje jabučnog soka.

Potvrđeno je da će se različite verzije proizvodnog automobila nuditi u Sjevernoj Americi, Europi i Kini, mada još nije jasno koliko će ti različiti modeli biti specifični za pojedinu regiju.

Predstavljanje će se održati u muzeju Petersen Automotive u Los Angelesu u SAD-u 19. studenog, a uzvanici će biti pozvani da detaljno pregledaju koncept koji će za tu priliku biti 'pristupačan i otključan', sugerirajući da već sada ima potpuno gotov interijer. Volkswagen će na ovom događaju prikazati četiri koncepta utemeljena na platformi MEB, vjerojatno SUV vozila ID. Crozz i ID. Roomzz, kombi ID. Buzz Cargo i terenski ID. Buggy.

Njemačka tvrtka je na prošlomjesečnom autosalonu u Frankfurtu otkrila svoj prvi električni automobil na platformi MEB, spreman za proizvodnju, a radi se o ID. 3 hatchbacku. Isti model vidjeli smo i u Zagrebu, na proslavi 20 godina poslovanja zastupnika Volkswagena u Hrvatskoj. Tada smo vidjeli i koncepte Audi PB 18 te Škodu Vision iV.

Modelu ID. 3 uskoro će se pridružiti produkcijska inačica SUV-a ID. 4, nedavno viđena na testiranjima kao jako zamaskiran model iz pretproizvodnje.

  • +8
Volkswagen ID. Space Vizzion koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen