PRVE FOTOGRAFIJE

Opel vraća ime Frontera u svoju gamu: Potpuno električni kompaktni SUV za aktivan životni stil i obitelji

24.01.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Nova robusna interpretacija Opelove odvažne i čiste filozofije dizajna biti će prvi serijski automobil njemačke marke koji će nositi novi Opelov amblem 'Blitz'

Opel je najavio povratak oznake Frontera 2024. godine. Ovo dobro poznato ime će se vratiti na potpuno novom SUV modelu njemačkog proizvođača, koji je prije neki dan proslavio 125 godina otkako je započeo s proizvodnjom automobila. Opel kaže kako će nova Frontera, koja će biti predstavljena kasnije ove godine, biti zabavan automobil s pametnim funkcionalnim značajkama.

Izvorna verzija Frontere

Inače, SUV model Opel Frontera se proizvodio u dvije generacije između 1991. i 2004. Bila je to licencirana replika modela Isuzu Wizarda i Isuzu MU (Frontera Sport). U Australiji ih je nudio Holden kao Holden Frontera, a u Velikoj Britaniji kao Vauxhall Frontera.

Također će prikazati novu robusnu interpretaciju Opelove odvažne i čiste filozofije dizajna i biti prvi serijski automobil njemačke marke koji će nositi novi Opelov amblem 'Blitz'. Nova Frontera bit će dostupna kao baterijsko-električno vozilo od samog početka.

Izvršni direktor Opela Florian Huettl je rekao: 'Ime 'Frontera' idealno pristaje našem novom uzbudljivom SUV modelu. Imat će samouvjeren karakter i biti pozicioniran točno u središtu tržišta.'

Iako imamo tek dvije najavne teaser fotografije Opel naglašava kako nova Frontera dolazi s visokom razinom prostora i svestranosti te će se tako svidjeti kupcima s aktivnim životnim stilom i obiteljima. Novopridošlica će također nastaviti Opelovu dugogodišnju tradiciju donošenja pristupačne mobilnosti širokom krugu kupaca ponudom po atraktivnoj cijeni.

Osim toga, izvjesno je da će buduća Frontera osim čisto električne verzije od starta imati i klasični pogon s motorom s unutrnjim izgaranjem, ali na detalje ćemo još morati pričekati. Čini se da je to i prava zamjena za model Crossland.

Nova Frontera i nova generacija Grandlanda

Dolazak nove Frontere s baterijskim električnim pogonom, zajedno s lansiranjem potpuno električne verzije sljedeće generacije Grandlanda također predviđenim za ovu godinu, označit će važnu prekretnicu u prijelazu marke iz njemačkog grada Rüsselsheima u potpuno električnu marku. Opel će tada ponuditi najmanje jednu baterijsku električnu varijantu u svakoj liniji automobila.

Široka paleta Opelovih modela na električni pogon već se danas proteže od četverocikla Rocks Electric, Corse Electric, Mokke Electric, Astre Electric i Astre Sports Tourer Electric do novih Combo Electric i Zafira Electric putničkih vozila. Osim toga, već danas su dostupne verzije cjelokupnog portfelja gospodarskih vozila s baterijskim električnim pogonom – uključujući novi Combo Electric, novi Vivaro Electric i novi Movano Electric.

Opel će otkriti prve slike nove Frontere zajedno s detaljnijim informacijama o pridošlici u nadolazećim tjednima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'