Pred autosalon u Tokiju

Mitsubishi je objavio službene skice svoja dva konceptna automobila: Upoznajte Mi-Tech Concept i Super Height K-Wagon Concept

04.10.2019 u 09:53

Bionic
Reading

Pogonski sustav crossovera Mi-Tech Concepta je serijski hibrid u kojem turbobenzinski motor stvara električnu energiju za četiri elektromotora, dva na prednjoj osovini te dva na stražnjoj

Mitsubishi je objavio prve službene skice svoja dva konceptna automobila koja će izložiti na predstojećem autosalonu u Tokiju krajem listopada. Radi se Mi-Tech Conceptu, malom elektrificiranom crossoveru, i Super Height K-Wagon Conceptu baziranom na, u Japanu, popularnoj K seriji minikombi vozila.

Mitsubishi Motors kaže da će elektrificirani crossover koncept biti plug-in hibrid s električnim pogonom na sva četiri kotača s četiri motora. Objavljujući nove detalje i cjelovitu teaser fotografiju vozila, Mitsubishi je danas objavio i kako će se taj model zvati te da će imati smanjeni, lakši pogonski sklop.

Pogonski sustav je serijski hibrid u kojem turbobenzinski motor stvara električnu energiju za četiri elektromotora, dva na prednjoj osovini te dva na stražnjoj, rekao je Mitsubishi. 'To vozaču omogućuje korištenje čisto električnog načina vožnje i serijski hibridni način rada, a omogućuje glatke i snažne performanse karakteristika svojstvenih elektrificiranim vozilima', rekao je japanski proizvođač automobila u sastavu Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse.

Konfiguracija s četiri motora, koja se naziva Quad Motor s dvostrukim motorom (Dual Motor Active Yaw Control), omogućava optimalan okretni moment na sva četiri kotača, priopćeno je iz tvrtke. Mitsubishi nastoji iskoristiti svoju prednost kada je riječ o crossoverima i SUV-ovima dok planira buduću strategiju proizvoda usredotočenu na elektrifikaciju. Koncept utjelovljuje oba prioriteta.

Danas objavljene službene skice vozila prikazuju kompaktni kupe otvorenog krova s prednja dva sjedala razdvojena krovom iz dva dijela. Na skici su prenaglašeni blatobrani koji ovom konceptnom vozilu daju robustan izgled.

  • +4
Mitsubishi na autosalonu u Tokiju Izvor: Promo fotografije / Autor: Mitsubishi

Mi-Tech koncept također predviđa napredno sučelje ljudskog stroja (HMI) koje koristi tehnologiju proširene stvarnosti za projiciranje informacija na vjetrobransko staklo. Sustav za pomoć vozaču upozorava na moguće sudare i pomaže vozaču da koči te skretanjem izbjegne opasnost.

Drugi koncept koji Mitsubishi planira prikazati na tokijskom autosalonu je minikombi Super Height K-Wagon Concept, a koji odgovara željama onih vozača koji 'žele proširiti svoju listu putnih odredišta i ići dalje prema horizontu'.

Super Height K-Wagon Concept sadrži prostrani unutarnji prostor kao standard klase, istovremeno pružajući performanse i funkcionalnosti koje se očekuju u ovoj kategoriji. A SUV-ovski dizajn pokazuje Mitsubishijev potpis.

Ovaj konceptni automobil nudi spretnost upravljanja i žustre performanse uz maksimiziranje životnog prostora. Svim putnicima unutar vozila sustav MI-PILOT nudi sigurnost tehnologijom pomoći vozaču za vožnju autocestom u istoj traci, kočenjem za ublažavanje prednjeg sudara, ublažavanjem pogrešnog ubrzavanja i drugim naprednim sigurnosnim sustavima koji za to dobivaju SAPO CAR (Safety Support Car ili automobil sa sigurnosnom podrškom) S Wide klasifikaciju vozila japanske vlade.

Mitsubishi će u Tokiju predstaviti i ostale modele iz svoje proizvodne palete, a koji se već nalaze na tržištu, poput plug-in hibridnog električnog SUV-a Outlander PHEV, crossovera Eclipse, minikaravana Delica D: 5, eK Crossa, Engelberg Tourera te drugih ključnih modela koji se prodaju u Japanu.