POMAK U PRAVOM SMJERU

Landwind redizajnirao X7. Još uvijek izgleda kao kopija Range Rovera

31.10.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Istraživanja tržišta su pokazala da je kupcima SUV-ova i crossovera dizajn najbitnija karakteristika novog automobila. Ne čudi stoga što Jaguar Land Rover gotovo dvije godine vodi bitku s kineskim Landwindom koji je besramno kopirao linije Range Rover Evoquea na svoj X7

Da stvar bude gora, dva automobila su predstavljena gotovo rame uz rame na automobilskom salonu u Guangzhou 2015, s tim da je Landwindowa cijena iznosila jednu trećinu Evoquove - svega 119.515 kuna.

Sudske parnice su ipak, čini se, urodile plodom, jer su Kinezi odlučili redizajnirati X7, te automobil sad izgleda nešto manje ‘rangeroverovski’.

Opći dojam, posebice gledano iz profila i dalje neupitno podsjeća na Evoque, no Kinezi su uspjeli zahvatima na prednjoj masci i stražnjem kraju umanjiti sličnosti.

X7 je obogaćen i novim motorom. Sada je tu, osim 187 KS snažnog dvolitrenog benzinca, 158 KS snažan 1.5-litreni turbopunjeni benzinac.

Landwind je ovim potezom još više umanjio cijenu Evoquevog konkurenta, pa tako X7 na najvećem svjetskom automobilskom tržištu sada starta s cijenom od 97.592 kune.

Landwind X7 Izvor: Promo fotografije / Autor: Landwind