'The Bigger Crash'

[FOTO/VIDEO] Reklamna kampanja Hyundai Motora osvojila nagradu: Auto prevrnut zbog uragana Katrina!

06.07.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Hyundaijev reklamni oglas za kampanju osvojio je srebrne lavove u kampanjama vanjskih reklamnih panoa i kategorijama tiska u automobilskom sektoru, a naglašava ozbiljnost klimatskih promjena i promiče hitnu pozornost svijeta na rješavanje tog problema

Globalna kampanja Hyundai Motor Company, 'The Bigger Crash', osvojila je nagradu Silver Lions na Međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2022. u Francuskoj, jednom od najprestižnijih priznanja za oglašavanje u svijetu.

Bigger Crash vanjski billboard i tiskana oglasna kampanja prikazuje automobile prevrnute uraganima koji su se dogodili u posljednjih nekoliko godina diljem svijeta. Kampanja pokazuje ozbiljnost klimatskih promjena kroz natpise o brzini vjetra uragana, a ne o brzini vozila, kao što su 'Katrina 280 km/h' i 'Jebi 285 km/h.' Slike također učinkovito naglašavaju potrebu za ekološke radnje diljem svijeta za dobrobit generacija koje dolaze.

Uz nagrade Silver Lion u kategorijama Outdoor Billboard i Print oglašavanja, 'The Bigger Crash' također je ušao u uži izbor u kategoriji Dizajn.

'Ova nagrada prepoznaje napore Hyundai Motora da pokaže našim kupcima da smo iskreno predani poticanju održive budućnosti,' rekao je Sungwon Jee, potpredsjednik i voditelj pododjeljenja za iskustvo marke Hyundai Motor Company. 'Nastavit ćemo provoditi različite aktivnosti za promicanje ekološki prihvatljive mobilnosti pod našom vizijom brenda, 'Napredak za čovječanstvo'.'

Hyundai i borba protiv klimatskih promjena Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai Worldwide

Kampanja 'The Bigger Crash' osmišljena je kako bi usmjerila razgovor o klimatskim promjenama prema zelenijoj budućnosti i pokazuje promišljen pristup Hyundai Motora ponudi različitih načina mobilnosti. Kampanja također naglašava predanost Hyundai Motora preuzimanju aktivne uloge u rješavanju problema za dobrobit budućih generacija.

Prije dodjele nagrada Silver Lions na Cannes Lionsu, kampanja je također dobila srebrnu nagradu Graphite Pencil u kategoriji fotografije na Design and Art Direction (D&AD), vodećoj europskoj nagradi za oglašavanje i dizajn. Također je osvojio sedam istaknutih nagrada na The One Show Award u SAD-u, te srebrne i brončane nagrade na The Art Directors Clubu u Njemačkoj.

Utemeljen 1954. godine, Međunarodni festival kreativnosti Cannes Lions jedan je od najznačajnijih događaja u reklamnoj industriji, s više od 25.000 radova prijavljenih iz 90 zemalja svijeta ove godine. Festival je ove godine trajao od 20. do 24. lipnja.