svjetska premijera

[FOTO/VIDEO] Peugeot je temeljito osvježio svoj SUV 3008

01.09.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Novi SUV Peugeot 3008 bit će na tržištu u Europi krajem 2020., a proizvodi se u Francuskoj u Sochauxu

Peugeot je danas predstavio temeljito obnovljeni SUV 3008, koji se od izlaska na tržište druge generacije modela iz 2016. godine, prema podacima proizvođača, prodao u preko 800.000 primjeraka. Ovaj model lider je na tržištu kompaktnih SUV vozila, a prodaje se u Europi i na međunarodnim tržištima. Da se radi o zanimljivom i nadasve zapaženom automobilu svjedoči i nagrada 'Car of the Year 2017.'

Dizajn novog 3008

Kako bi ostao korak ispred konkurencije što se tiče stila, prednji kraj novog Peugeota 3008 evoluirao je prema stilu koji je otpočetka činio prepoznatljivim i jedinstvenim. Ovaj nadahnuti dizajn, prema Peugeotu, postavlja kodove za sljedeću fazu modernosti, istovremeno poboljšavajući profinjenost i živost. Nova maska ​​bez okvira simbolizira sve moderniji stil, a zadržava fluidan dizajn. Prema riječima dizajnera, proteže se perajama ispod farova kako bi povezao sve elemente. I na kraju, nos poklopca motora s ponosom prikazuje monogram modela, kao i cijela Peugeotova paleta.

Kako bi naglasili sportski izgled, rešetka hladnjaka ima sportski dizajn s kromiranim trakama koje postaju veće prema van. Za još sportskiji izgled, sjajni crni otvori za zrak integrirani su u novi odbojnik.

Prednja prednja svjetla također su redizajnirana da budu agresivnija i da se još više odvoje od trenutnih kodova. Uključuju LED tehnologiju od prve razine, a proširuju se dnevnim svjetlima (DRL) u obliku kuke s kromiranim vrhom. Ovaj svijetlosni potpis savršeno je u skladu s trenutnim Peugeotovim stilom i prepoznatljiv je na prvi pogled. Na razinama GT / GT Pack, full LED prednja svjetla nude još više visokotehnološki i prepoznatljiviji izgled, zahvaljujući proširenom svjetlosnom potpisu i funkciji osvjetljenja zavoja (EVS) koja optimizira vidljivost pri brzinama do 90 km/h. Posebno treba istaknuti novu funkciju 'Foggy Mode' koja je zamijenila svjetla za maglu. Integriran je u full LED prednja svjetla i uključuje kratka svjetla smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Straga nova, nadograđena svjetla uključuju tehnologiju full LED (uključujući svjetlo za vožnju unatrag), prikazujući preoznatljive Peugeotove 3D kandže za snažni svjetlosni potpis, dok su indikatori smjera sekvencijalni. Svjetla su prekrivena prozirnim, dimljenim staklom, pružajući crni poklopac prtljažnika sa svake strane vozila, što pomaže vizualno proširiti stražnji dio vozila. GT Pack ima nove 19-colne aluminijske kotače dijamantnog uzorka 'San Francisco' kako bi ova završna obrada bila još ekskluzivnija. Uz to su nadograđeni i GT monogrami (prednji blatobrani i poklopac prtljažnika).

Novi SUV PEUGEOT 3008 bit će dostupan u sljedećim nijansama: plava Celebes Blue (nova nijansa), plava Vertigo Blue (nova nijansa), Biserno bijela, Artense siva, Platinum siva, Perla Nera crna, crvena Ultimate Red.

Za najzahtjevnije kupce koji traže veću živost i eleganciju, nudi se nova opcija 'Black Pack' koja se nudi na vrhunskoj razini GT i GT Pack završne obrade. Sljedeći elementi dizajna bit će tamniji: Prednja rešetka / Lion 'Tamni krom'. Satensko crna 3008 / GT / Peugeot monogrami, sjajna crna ploča profila, sjajne crne obloge prednjeg blatobrana, satenski crni krovni nosači, sjajni crni pokrov krova, sjajni crni ukras spojlera, sjajni crni prag stražnjeg branika, crne gumene brisače, crna dna vrata, 19-colni 'Washington' Black Pack specijalni kotači od crnog oniksa i Black mist.

Poboljšano iskustvo s novim i-Cockpit-om

Uspjeh modela 3008 dijelom djelomično je zaslužna i njegova izvrsna unutrašnjost. U novom 3008 Peugotov i-Cockpit® promijenio se u još moderniji i vrhunski asortiman: 12,3-inčne digitalni kombinirani instrument, koji je u potpunosti prilagodljiv i podesiv, ima digitalni panel s tehnologijom 'Normally Black 'za visokokvalitetno prikazivanje s boljom čitljivošću i kontrastima.

Novi središnji zaslon osjetljiv na dodir veličine je 10 inča. Zaslon je visoke razlučivosti, a dolazi sa serijom od sedam elegantnih klavirskih tipki – 'preklopnih prekidača' - omogućujući izravan i trajni pristup glavnim udobnim funkcijama: radio, klima uređaj, 3D povezana navigacija s glasovnom naredbom, postavke vozila, telefon, mobilne aplikacije i svjetla upozorenja. Hibridne verzije koje se mogu puniti imaju posebnu tipku koja omogućuje pristup izborniku električnih funkcija.

Na središnjoj konzoli svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni automatskim mjenjačima sada su serijski opremljeni biračem načina vožnje koji vozaču omogućuje odabir između Normal, Sport i Eco. Za verzije s hibridnim motorima koji se mogu puniti, birač načina vožnje omogućuje vam prebacivanje između električnog (zadano pri pokretanju) / hibridnog / sportskog / 4WD načina (samo HYBRID4 300).

Kako bi se naglasila modernizacija i-Cockpita, ova se nadogradnja odražava u unutrašnjosti novim oblogama, što dodaje uočljivoj razini kvalitete i privlačnosti kabine: Nova crvena Nappa kožna presvlaka na GT / GT Pack, novi Mistral Black PET / Alcantara® podstava na GT / GT Pack, nova presvlaka od kože Mistral Nappa sa šavovima Tramontane dostupna na svim završnim obradama, nova presvlaka od PET-a i tekstila na paketu ALLURE / ALLURE PAKET.

Pametna tehnologija

Novi 3008 uključuje sve najnovije generacije pomoćnih sredstava u vožnji kao dio svog spektra ugrađenih tehnologija: Night Vision, jedinstven u segmentu kompaktnih SUV-ova, otkriva živa bića (pješake / životinje) ispred vozila noću ili u smanjenoj vidljivosti. Domet sustava jamči otkrivanje do 200-250 m, izvan dometa dugih svjetala, sa središnjim prikazom infracrvenog pogleda u digitalnim slušalicama, a time i u vidnom polju vozača. Prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go (automatski mjenjač EAT8), dodaje automatsko ponovno pokretanje vozila ako je zaustavljanje bilo kraće od 3 sekunde. Inače, jednostavnim pritiskom na papučicu gasa ili tipkom na upravljaču ponovno pokreće funkciju. Funkciji je moguće pristupiti od 0 km/h. Dostupno u sklopu Drive Assist Plus paketa. Pomoć pri pozicioniranju trake (povezana s ACC Stop & Go), sustav omogućuje vozaču da odabere položaj u traci i zahtijeva od vozača da drži ruke na upravljaču. Dostupno u sklopu Drive Assist Plus paketa. Automatska kočenja u nuždi najnovije generacije (otkriva pješake i bicikliste, danju i noću, od 5 km / h do 140 km / h, ovisno o verziji) s upozorenjem na opasnost od sudara, Prošireno prepoznavanje prometnih znakova (zaustavljanje, jednosmjerno, bez pretjecanja, itd.).

Naravno, novi SUV Peugeot 3008 i dalje nudi cjelovitu paletu opreme za pomoć u vožnji: prilagodljivi tempomat s funkcijom od 30 km/h na ručnom mjenjaču s podesivim podešavanjem udaljenosti između vozila, Visiopark 1 s kamerom za stražnji pogled od 180°, Visiopark 2 s prednjom i stražnjom kamere od 360°, pomoć pri parkiranju, aktivna pomoć pri paralelnom ili okomitom parkiranju, aktivno upozorenje na nenamjerno napuštanje trake (ili uz cestu) s korekcijom putanje, upozorenje vozača, za otkrivanje upozorenja vozača tijekom dužih vremena vožnje i pri brzinama iznad 65 km/h analizom mikropokreta volana, automatskim prebacivanjem dugih svjetla, prepoznavanjem i preporukom znakova ograničenja brzine, aktivnim sustavom praćenja mrtvog kuta (s korekcijom putanje). Ova je funkcija dostupna od 12 km/h, napredna kontrola prianjanja, optimizirana kontrola vuče s 4 načina prianjanja (normalno, snijeg, blato, pijesak) s posebnim gumama, kontrola spuštanja nizbrdo (HADC) omogućuje vam sigurno i savršeno upravljanje vozilom i njegove putanje na strmim padinama. Vrata prtljažnika 'bez ruku', dvokrilni krovni prozor, masažna sjedala u više točaka, električna parkirna kočnica.

Pametni telefoni postali su sastavni dio vaše svakodnevice, slično kao i za novi 3008. Informacije su integrirane u središnji zaslon zahvaljujući kompatibilnosti MirrorScreen, uključujući Apple CarPlay ™ i Android Auto ™ protokole povezivanja. Za punjenje uređaja, uz bežično punjenje pametnog telefona, u retku 1 nalaze se i USB utičnica i dvije nove USB utičnice u redu 2.

Novi SUV PEUGEOT 3008 može biti opremljen vrhunskim Hifi sustavom FOCAL® snage 515 W, sa high-fidelity zvukom u 'francuskom stilu' za uživanje putnika. Još jedan vrijedan dodatak su nove rešetke zvučnika (visokotonci i središnji kanal), koje sada dolaze u belem bronci.

Motori

Plug-in hibridni motori simbol su Peugeotove filozofije 'Snaga izbora', novi 3008 stoga dolazi s 2 opcije plug-in hibridnih motora:

  • HYBRID4 300 e-EAT8 / pogon na sva 4 kotača (emisija CO₂ od 29 g/km) s do 59 km potpunog električnog dometa (prema WLTP protokolu),
  • HYBRID 225 e-EAT8 / pogon na prednja 2 kotača (emisija CO₂ od 30 g/km) i do 56 km potpuno električnog dometa (prema WLTP protokolu).

Izuzetno učinkovita i snažna, inačica HYBRID4 300 e-EAT8 stvorena je kombiniranjem PureTech motora od 200 konjskih snaga (147 kW) i dva električna motora: jedan sprijeda povezan s mjenjačem e-EAT8 koji postiže snagu od 110 KS (81 kW), a drugi smješten na stražnjoj osovini za 112 KS (83 kW). Način 4WD, također dostupan u električnom načinu rada, pruža poboljšanu vuču na cestama i teškim terenima. Rezultat je besprijekorno prianjanje: bilo na mokrim, blatnjavim, snježnim ili zavojitim cestama, snaga se raspoređuje elektronički i ravnomjerno na sva četiri kotača vozila. Inačica HYBRID s pogonom na dva kotača s 225 KS (165 kW) kombinira PureTech motor od 180 KS (132 kW) s električnim motorom od 110 KS (80 kW) koji je pričvršćen na mjenjač e-EAT8. Zasnovane na učinkovitoj modularnoj platformi (EMP2), obje verzije imaju korist od stražnjeg ovjesa s više veza, stvarajući savršenu ravnotežu između udobnosti i užitka u vožnji. Sve to bez utjecaja na prostranost i očuvanje obujma prtljažnika iznad prostirke.

Li-ionska baterija ima kapacitet od 13,2 kWh, a na raspolaganju su dvije vrste ugrađenih punjača koji udovoljavaju svim potrebama kupaca i rješenja za punjenje, s jednofaznim punjačem od 3,7 kW kao standardom i jednofaznim punjačem od 7,4 kW kao opcija. Procijenjeno vrijeme punjenja je sljedeće: sa 7,4 kW zidnom kutijom: postizanje punog napunjenja za 1h45 s jednofaznim (7,4kW) ugrađenim punjačem, s ojačanom utičnicom (16A): za potpuno punjenje u 4 sata s jednofazni (3,7kW) brodski punjač, ​​sa standardnom utičnicom (8A): za potpuno punjenje u 7 sati s jednofaznim (3,7kW) ugrađenim punjačem.

TCO (ukupni trošak vlasništva ili cijena po upotrebi) koji se već koristi za profesionalne kupce i naravno primjenjiv je i za privatne kupce. Troškovi kupnje priključnog hibridnog vozila su veći, ali moraju se uzeti u obzir svi čimbenici: raznolikost poreznih poticaja (ekološki bonusi, bonusi, subvencije poduzećima), troškovi održavanja, niži troškovi energije.

Cilj je ponuditi TCO ili ekvivalentne tekuće troškove između vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem i električnog vozila. Novi SUV 3008 dostupan je sa sljedećim motorima sa unutrašnjim izgaranjem, sa sadržajem CO₂ od 129 g/km. Udovoljavanje propisima od Euro6 i odobrenima u skladu s WLTP protokolom.

Benzin: 3-cilindrični motori zapremnine 1,2 L: PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8. 1,6-litreni motor s 4 cilindra: PureTech 180 EAT8.

Dizel: 4-cilindrični motori zapremnine 1,5 L: BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 130 S&S EAT8.

Peugeotov ekosustav: Kako bi podržao kupce koji su u energetskom prijelazu kupili novi SUV 3008 s hibridnim motorom na punjenje, marka Peugeot nudi niz usluga temeljenih na tri stupa. Jednostavno punjenje ili kako osigurati svojim kupcima jednostavan pristup različitom punjenju: ponuda rješenja za punjenje za kućnu ili uredsku upotrebu putem široke palete opreme (ojačana utičnica, zidna kutija, pametna zidna kutija, ...), dijagnoza za procjenu električne instalacije koja se nudi i najboljeg rješenja za punjenje, kao i konačne instalacije, javna ponuda za punjenje putem usluga Free2Move, uključujući propusnicu za punjenje s pristupom mreži s više od 195.000 punionica u Europi: predizbor terminala prema udaljenosti, brzini i cijeni punjenja. Povezani navigacijski sustav vodi korisnika do odabranog terminala. Jednostavno kretanje ili kako osigurati mobilnost naših kupaca u svim okolnostima: Planer putovanja: alat za planiranje i organizaciju dugih putovanja putem aplikacije za pametne telefone Free2Move Services, nudeći najbolje rute uzimajući u obzir preostalu autonomiju i mjesto punionica duž cesta. Slanje putovanja na povezanu navigaciju omogućuje vam da ovo putovanje pronađete u vozilu, Mobility Pass: produžena i zajamčena mobilnost zahvaljujući paušalu uključenom u najam vozila koji vam omogućuje iznajmljivanje vozila u bilo kojem trenutku prema vašem potrebe.

Jednostavna briga ili kako uvjeriti svoje kupce tijekom otkrića postupka i pustiti ih da uživaju u svom automobilu s potpunim mirnim svijetom: novi simulatori i digitalne rute za pomoć u istraživanju električne energije na web stranicama marke PEUGEOT, ugovori o uslugama i prilagođena pomoć na cesti, koja mogu se uključiti u jedan paket financiranja, tako da možete uživati ​​u svom vozilu s potpuno mirnim duhom, potvrdom o kapacitetu baterije tijekom servisa, kako biste olakšali preprodaju svog vozila jamčeći razinu kapaciteta vozila akumulator vozila, baterija jamči 8 godina ili 160.000 km za 70 posto kapaciteta punjenja. Iz aplikacije za pametni telefon MyPeugeot® ili s povezanog navigacijskog zaslona možete: Pokrenuti ili programirati termičko predkondicioniranje, osim pružanja udobnosti, kada je vozilo povezano, ova značajka omogućuje optimizaciju dometa (brže približavanje zadane vrijednosti temperature tijekom početne faze) i da biste brže postigli optimalnu radnu temperaturu baterije, savjetujte se, programirajte, pokrenite ili odgodite punjenje baterije.

Kreativna i diskretna nadogradnja

Novi SUV Peugeot 3008 svojim dizajnom i opremom, prema proizvođaču, simbolizira novi pomak prema višem nivou. To olakšava čitanje prodajne ponude i poboljšava različite razine opreme. Ova nova struktura raspona temelji se na 3 razine opreme. Svaku od njih može dovršiti srednja razina, koja se naziva 'Paket', kako bi se udovoljilo zahtjevima kupaca koji traže veću udobnost, estetiku ili pomoć. Premještanje prema gore sada je prikazano dolje (s nekoliko primjera opreme):

  • ACTIVE: 17-colni aluminijski kotači / Paket vidljivosti / Hands-free start / Dvozonska klimatizacija / Stražnja pomoć pri parkiranju / Digitalni radio (DAB),
  • ACTIVE PAKET : ACTIVE + Zrcalni zaslon / električno sklopivi retrovizori / Prednja pomoć pri parkiranju i VisioPark 1,
  • ALLURE: Aluminijski naplatci od 18 cola / Tonirani prozori / Paket Plus Plus / Navigacija s 10-inčnim zaslonom / presvlakom od PET tkanine,
  • ALLURE PAKET: ALLURE + Hands-free pristup i start + krovni nosač + zavaljeno suvozačko sjedalo + ambijentalna rasvjeta i ukrasi od tekstila,
  • GT: specifični aluminijski naplatci od 18 cola / krov Black Diamond / pogonski paket Assist Plus / Full LED farovi / presvlaka od PET-Alcantara®,
  • GT PAKET: GT + 19-colni aluminijski naplatci / Hands-free vrata prtljažnika / City 2 Pack / FOCAL® Hifi / Masažni električni paket sjedala).

Užitak u vožnji dio je DNK ovog novog SUV-a Peugept 3008. Proizvođač kaže da je njegovo upravljanje izvanredno, dolazi s vrhunskom udobnošću vožnje, osigurava izvrsno zadovoljstvo u vožnji i ostaje savršeno upravljiv u gradu s radijusom okretanja između rubnjaka od 10,7 m. Ovisno o zemlji prodaje, Peugeot će predstaviti PEUGEOT STORE. Ovo je prvo web mjesto s potpunom internetskom prodajom koje sada omogućuje kupnju novog vozila, vraćanje starog vozila i financiranje novog vozila s vašeg pametnog telefona, tableta ili računala. Svaki će kupac imati slobodu izbora da mu se vozilo besplatno dostavlja kući, uz pažljivo poštivanje svih sigurnosnih standarda.

Novi SUV Peugeot 3008 bit će na tržištu u Europi krajem 2020., a proizvodi se u Francuskoj u Sochauxu.

  • +13
Novi Peugeot 3008 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot Automobiles