VIRTUALNA STVARNOST

[FOTO/VIDEO] Novi Hondin video o dizajnu: Kako najnovija VR tehnologija ubrzava proces dizajna njihovih električnih vozila

30.01.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Potpuno električni SUV Prologue prvi je Hondin model dizajniran primarno pomoću tehnologije vizualizacije virtualne stvarnosti

Honda koristi naprednu tehnologiju virtualne stvarnosti (VR) za razvoj budućih proizvoda, od potpuno električne Honde Prologue za 2024. do robusne, potpuno nove Honde Pilot TrailSport za 2023. VR je brzo postao ključni alat za Hondine dizajnere u razvoju budućih proizvoda mobilnosti.

Novi video nudi prvi pogled na Honda VR Design Studios u Los Angelesu, otkrivajući kako Honda koristi naprednu virtualnu stvarnost (VR) i tehnologiju miješane stvarnosti da bi ubrzala razvoj novih Hondinih vozila.

Honda VR Design Studios u Los Angelesu Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

VR je brzo postao ključni alat za Hondine dizajnere u razvoju budućih proizvoda za mobilnost, uključujući električna vozila (EV), a Honda nastavlja širiti upotrebu ovih alata u L.A.-u i Japanu. Potpuno električni SUV Honda Prologue za 2024. bio je prvi Hondin model dizajniran primarno pomoću tehnologije vizualizacije virtualne stvarnosti, koja je bila ključna u prevladavanju izazova suradnje i učinkovitosti s kojima se suočilo tijekom pandemije Covid-19.

Model računalno potpomognutog dizajna omogućio je globalnim dizajnerskim timovima da dobiju trenutne povratne informacije i primijene poboljšanja na modeliranje gline, boju, materijal i završne obrade povezane s modelom EV. Kao rezultat toga, razvoj dizajna Prologuea ne samo da je ostao na pravom putu, već je i globalna suradnja u stvarnom vremenu unaprijedila sposobnosti tima i ulogu VR dizajna u napredovanju.

Dok je Honda Prologue također primijenila tradicionalne procese dizajna tako što je imala vanjski glineni model u punoj veličini za usavršavanje detalja, izvedba dizajna interijera uglavnom je izvedena VR i AR tehnologijom. Za dizajn interijera, ove virtualne metode transformirale su proces dizajna i omogućile vizualizaciju neograničene primjene boja i materijala, poboljšale suradnju i omogućile brže povratne informacije.

'Naši dizajnerski timovi upotrijebili su najnoviju VR tehnologiju kako bi osmislili Prologue u različitim okruženjima i ubrzali unakrsnu suradnju između Hondinih stilističkih timova u SAD-u i Japanu', rekao je Mathieu Geslin, voditelj dizajna Honda VR.

'To je kontinuirani napor da se dodatno istraže tehničke mogućnosti VR-a i mješovite stvarnosti u našim razvojnim centrima diljem svijeta, i stvarno smo uzbuđeni što će to značiti za Hondine proizvode budućnosti.'