pick-up

[FOTO/VIDEO] Nova generacija Isuzu D-Maxa; ulazak u segment luksuza i udobnosti

Isuzu D-Max - inženjeri Isuzua su u potpunosti revidirali vanjski dizajn

Isuzu D-Max - inženjeri Isuzua su u potpunosti revidirali vanjski dizajn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Isuzu se nadovezuje na postojeću uspješnu formulu D-Maxa, gdje su snaga i karakter neophodni, pa novi D-Max koristi četverocilindrični 1,9-litreni turbodizelski motor snage 164 KS s 360 Nm okretnog momenta

Potpuno novi D-Max N60 ima potpuno redizajnirani dizajn s najnovijom tehnologijom. Treća generacija D-Maxa oznake RG01 lansirana je još krajem prošle godine u Tajlandu, a u Europu je stigla sredinom ove godine, ovisno o tržištu. Ovaj japanski kamionet ili pick-up poznajemo prvenstveno kao neusporedivo radno vozilo. To ostaje i nadalje, jer zadržava svoju dobro poznatu snagu i karakter. Što se tiče udobnosti, ona se značajno promijenila. Novi D-Max očito je usmjeren na novi segment, u smislu udobnosti i luksuza savršeno se uklapa u kategoriju luksuznih SUV-ova.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Isuzu se nadovezuje na postojeću uspješnu formulu D-Maxa, gdje su snaga i karakter neophodni, pa novi D-Max koristi četverocilindrični 1,9-litreni turbodizelski RZE4 motor snage 164 KS (120 kW) i okretnog momenta od 360 Nm pri 2000-2500 okr.min. Impresivnih 3,5 tona vučnog kapaciteta ostaje netaknuto i na stražnji tovarni prostor možete utovariti više od tone.

Novi Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu UTE Australia

Sa svojim novim motorom kojem je dodan AdBlue (spremnik od 14,5 litara), postaje najekološkiji pick-up u svojoj kategoriji, a sa svojim Euro6d motorom udovoljava najnovijim ekološkim standardima koji će biti obvezni od 2021. godine. Emisije CO₂ su za ručni mjenjač 191 g/km, a za automatski 195 g/km. Isto tako, prosječna potrošnja je sukladno tipu mjenjača 7,3 l/100 km i 7,4 l/100 km.

Inženjeri Isuzua su u potpunosti revidirali vanjski dizajn. Novi izgled elegantniji je i moćniji. Sa svojim novim LED svjetlima i povećanom maskom, D-MAX nudi agresivniji izgled. Njegove dmenzije su sljedeće: duljina 5230 mm Single Cab (5195 do 5285 mm za Double Cab verziju), širina od 1810 do 1870 mm (bez retrovizora), visina od 1690 do 1810 mm (u ovisnosti o konfiguraciji i veličini kotača), međuosovinski razmak 3125 mm.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Osim preinaka na tijelu, pozornost privlači i njegova unutrašnjost. Japanci su potpuno preuredili interijer, koji je opremljen luksuznim detaljima. Nekada posebno masivan D-Max redizajniran je u suvremenom i elegantnom modelu. Pri dizajniranju interijera glavna su razmatranja bila bolja ergonomija, veća udobnost za korisnika i luksuzan izgled. Zvučna izolacija motora također je drastično prilagođena. Jasno je da je Isuzu stavio naglasak na udobnost.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Luksuzni model uključuje 9-inčni informativni zaslon, podesivo vozačko sjedalo u 8 smjerova s lumbalnom potporom, prilagodljivi volan, automatsku dvozonsku kontrolu klime i nekoliko sustava pomoći vozaču.

Isuzuova nova dinamička platforma za vožnju ima ojačanu strukturu, modificirani međuosovinski razmak, poboljšani ovjes i električni servo upravljač. Kao rezultat toga, Isuzuovi inženjeri osigurali su da je ovaj novi D-Max revolucionaran i postiže preko 20 posto bolju stabilnost i upravljivost. Kao rezultat toga, D-Max je posebno udoban i stabilan u vožnji, sa ili bez prikolice od 3,5 tone.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Isuzu je vodio računa i o ljubiteljima off-roada. Povećanom visinom prolaska kroz vodenu prepreku od 800 mm, novi D-Max dizajniran je za osvajanje bilo kojeg neravnog terena. Uz to, Difflock je standardno dodan iz LS verzije.

Kao i uvijek, sigurnost je jedan od Isuzuovih glavnih prioriteta, zbog čega pokreću sustav ADAS koji uključuje razne sigurnosne značajke. Ovim novim modelom sigurnost je stavljena u središte pozornosti. Novi D-Max čak je opremljen i osmim zračnim jastukom između prednjih sjedala, prvim u svojoj klasi. Opremljen je najsuvremenijim sustavima za pomoć u vožnji, najmanje 20 pomoćnih sredstava u vožnji, posebno s nadzorom mrtvog kuta, upozorenjem na napuštanje trake i asistencijom u traci i ostalim. Ovaj će pick-up prvi koji je prošao vrlo strogi test sudara EURO NCAP 2020.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Isuzu V-Cross

Isuzu ne samo da donosi potpuno novi D-Max, već u svojoj povijesti ima i nikad prije viđenu verziju. Isuzu nudi novu luksuznu verziju, Isuzu D-Max V-Cross. Bez obzira što ovaj model ostaje više nego prikladan za teške poslove, pažnju privlači prije svega njegov luksuzan i udoban izgled. V-Cross ima elegantan kožni interijer u kombinaciji s najnovijom tehnologijom. Jasno je da ovim modelom Isuzu cilja na kombinaciju životnog stila i radne snage. V-Cross ne zavidi modernom SUV-u. Ovaj je model dostupan u dvostrukoj kabini s automatskim mjenjačem. Opremljen je elegantnim poklopcem utovarnog prostora, ali se po želji može isporučiti i s drugačijom završnom obradom.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Poput svog prethodnika, novi D-Max bit će dostupan u 3 varijante karoserije: Single Cab s kratkom kabinom, produženom i dvostrukom kabinom. Osim toga, može se odabrati i s različitim razinama opreme. (L, LS, LSX i V-Cross).

Svaki model ima 5 godina jamstva ili 100.000 km jamstva, koje se također može proširiti na 200.000 km. S ovim je modelom Isuzu apsolutna preteča na tržištu i nudi avangardna rješenja na nekoliko razina u svojoj klasi. S D-Maxom Isuzu lansira potpuno novu generaciju kamioneta i potvrđuje svoj imidž kao ekspert za pick-up vozila.

  • +12
  • +9

Isuzu D-Max

Izvor: Promo fotografije / Autor: Isuzu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!